Laatste nieuws

Open dag Veldwijzer

Op zaterdag 7 oktober 2023 houdt ‘Veldwijzer, de Huiskamer van Veldhoven’ haar jaarlijkse open dag van 13.00-16.00 uur aan de Sterrenlaan 15.
Wij nodigen u van harte uit om te ervaren dat deze Huiskamer een plaats is waar alle Veldhovenaren terechtkunnen.

Vacature – Welzijnswerker met (gevoel voor) energie – 22 uur

We hebben een ontzettend leuke combi-functie in de aanbieding, waarbij je enerzijds actief en creatief mee kan denken over ontwikkelingen op het gebied van ouderen van Veldhoven. Anderzijds ben je werkzaam in het energieteam (extern samenwerkingsverband) en verantwoordelijk voor  het werven en begeleiden van vrijwillige energiecoaches.

Leuke activiteiten dankzij bedrijfsvrijwilligers

Dat bedrijfsvrijwilligers goed onze klanten kunnen verwennen, bleek afgelopen weken. Twee verschillende bedrijven (Philips en DHL) hebben medewerkers de kans gegeven om vrijwilligerswerk te doen bij SWOVE. De Stichting Samen voor Eindhoven had gezorgd voor de juiste match. Het resultaat is om nog lang over na te praten.

In mei was er een gezellige en lekkere high tea voor 45 mantelzorgers geweest. Deze week mochten 5 gasten van SDDD mee op een uitje. Ze lieten zich prinsheerlijk in de rolstoel naar het tuincentrum brengen waar natuurlijk eerst alle bloemen plantjes bekeken werden. Een mevrouw reageerde tevreden “En daar kregen we ook nog een flink stuk gebak, én we mochten ook nog kiezen ook!”.

Met de A van aandacht zijn alle mensen verwend. We gaan snel kijken of we voor het najaar weer nieuwe groepen bedrijfsvrijwilligers kunnen vinden. Want een high tea is altijd heerlijk en een tuincentrum is voor Kerst erg mooi!

Lijkt dit je ook leuk om zoiets eens met je collega’s/familie te doen? Neem contact op met Marianne van der Ven (m.vanderven@swove.nl).

Gezellig lunch voor mantelzorgers

Afgelopen maandag hebben we mantelzorgers en degenen voor wie men zorgt kunnen verwennen met een lekkere en uitgebreide lunch. Met 35 mensen hebben we heerlijk gegeten en ondertussen lekker gepraat en gelachen.
Iedereen ging na afloop tevreden naar huis.
Dank aan onze enthousiaste vrijwilligers en de Jumbo, Burgemeester van Hoofflaan!

Henk Coppens ontvangt onderscheiding

Op woensdag, de dag voor Koningsdag, heeft de voorzitter van ons bestuur Henk Coppens een koninklijke onderscheiding ontvangen. Voor zijn 37 jaar vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. Wij zijn ontzettend trots op hem!

Handwerkers gezocht!

Er is weer plaats voor extra gasten bij het Breitheater, een plek om samen te breien of te haken. Breien en haken is hip, ontspant en ondertussen kun je gezellig buurten. Of hulp vragen bij een ingewikkeld patroon of leren haken.

Veldhoven Gezond

Van 25 maart t/m 22 april staat Veldhoven vier weken helemaal in het teken van gezondheid, positiviteit en beweging. Meer dan 150 verenigingen, organisaties, ondernemers en zorgpartners doen mee. Er zijn diverse gezondheidsactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. Rondom thema’s als voeding, beweging, ontspanning, preventie en ontmoeting en er zijn diverse winacties!

Oktober, SWOVE en Gemeente Veldhoven starten met Digitale Dagbesteding

Ouderenzorgorganisatie Oktober, welzijnsorganisatie SWOVE en gemeente Veldhoven starten in maart met het bieden van digitale dagbesteding aan senioren.

𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿 𝘃𝗮𝗻 𝗩𝗲𝗹𝗱𝗵𝗼𝘃𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘇𝗼𝗿𝗴𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗦𝗪𝗢𝗩𝗘

De burgemeester van Veldhoven, Marcel Delhez, heeft afgelopen woensdag samen met onze maaltijdrijder Angelique Peters maaltijden bezorgd bij de mensen thuis. Om meer aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk. Angelique vertelt het volgende over deze bijzondere dag:

Veldhopper chauffeurs gezocht!

𝗦𝗪𝗢𝗩𝗘 𝗶𝘀 𝗼𝗽 𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗩𝗲𝗹𝗱𝗵𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗰𝗵𝗮𝘂𝗳𝗳𝗲𝘂𝗿𝘀
✓ Wilt u graag iets doen voor een kwetsbare ouderen in Veldhoven?
✓ Lijkt het u leuk om mensen in uw eigen auto naar de plek van bestemming in Veldhoven te brengen?
✓ Vindt u het fijn om structurele ritten te rijden?
𝗦𝗪𝗢𝗩𝗘 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗴𝗿𝗮𝗮𝗴 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝘂!
Neem bij interesse vrijblijvend contact op met Deveny Koch, coördinator van de Veldhopper via: d.koch@swove.nl of bel naar 040- 303 88 71.

SWOVE wenst u…..

Team SWOVE wenst u Fijne Feestdagen en een mooi uiteinde!

Kerstviering activiteiten!

𝗗𝗲 𝗮𝗳𝗴𝗲𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝗲𝗹𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀 𝗴𝗲𝗻𝗼𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗲𝗿𝘀𝘁𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁𝗲𝗻 🎄

𝗘𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘀𝗹𝗮𝗮𝗴𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗗𝗲 𝗗𝗮𝗴 𝗗𝗼𝗼𝗿!

Op de donderdag groep op locatie Dobbelsteen kwam bakker Peter met onze deelnemers samen kerstchocolade versieren. Het was een gezellige ochtend met lekkers. Dankjewel Peter! We hebben genoten.

Nationale Vrijwilligersdag!

Voor al onze 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀, zonder jullie geen SWOVE. Jullie zijn 𝗚𝗢𝗨𝗗 waard! Dankjewel!

Open Dag Veldwijzer

De afgelopen dagen hebben we kunnen nagenieten van de open dag in de Veldwijzer. Want wat was het een gezellige en druk bezochte dag en wat fijn dat we heel veel mensen hebben kunnen ontvangen bij SWOVE.

Het was een dag waarin de saamhorigheid van de Veldwijzer centraal stond. Want iedereen die met een vraag de Veldwijzer binnen komt lopen, komt er met een antwoord weer uit. Samen maken we het verschil!

Cursus Dementie en nu?

Cursus: Dementie, en nu?

Nadat de diagnose dementie (een vorm van)  gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, b.v. hoe ga je om hygiëne of hoe houd je contact met familie, vrienden en kennissen? Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je te zorgen voor de naaste met dementie en ook goed voor jezelf te zorgen? Bovendien voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

 

Open Dag Veldwijzer!

Komt u ook gezellig langs op de open dag van de Veldwijzer? U bent van harte welkom!

𝗕𝗮𝗸𝗸𝗶𝗲 𝗗𝗼𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘀 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗴𝗲𝘇𝗲𝗹𝗹𝗶𝗴 𝗱𝗿𝘂𝗸

Gisteren was Bakkie Doen gezellig druk bezocht. Lijkt het u leuk om een bakje koffie of thee te komen drinken in de Veldwijzer? U bent van harte welkom. Bakkie Doen vindt plaats in de Veldwijzer, op de woensdag in de oneven weken.
De gastvrouwen ontvangen u en zorgen voor een heerlijk bakje koffie of thee met wat lekkers. Het eerste kopje krijgt u gratis, de volgende daarna kost het 0,50 cent. Bakkie Doen is er voor iedereen, dus kom gerust een keer kijken en ervaren.

𝗛𝗲𝗿𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗪𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 𝗔𝗹𝘇𝗵𝗲𝗶𝗺𝗲𝗿 𝗗𝗮𝗴

Op Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht gegeven aan deze aandoening. Het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV), organiseert die dag in samenwerking met Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven een herinneringstocht. Een tocht langs plekken in Veldhoven (De Geheimen van Veldhoven) die mensen met Alzheimer kan helpen herinneringen op te halen.

Rabobank Club Support actie: Realiseert u samen met SWOVE een nieuw eetpunt in Veldhoven?

SWOVE wil graag voor senioren in Veldhoven een nieuw eetpunt realiseren, als aanvulling op de bestaande eetpunten. Om een sociaal isolement en eenzaamheid te voorkomen, en bovendien een gezonde maaltijd te nuttigen, worden senioren uitgenodigd om samen te eten. Onze vrijwilligers hopen hiermee bij te dragen aan het langer zelfstandig thuis wonen.

Helpt u ons mee? Stemmen kan via: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

Welzijnswerker met gevoel voor ouderen gezocht!

Oud worden wil iedereen, oud zijn is een heel ander verhaal. Ouderen in Veldhoven mogen op hun eigen manier waardig en aangenaam ouder worden. Daarom zet welzijnsorganisatie Swove zich in om senioren en hun mantelzorgers te ondersteunen gedurende ‘de oude dag’.  

Samenkomen in het groen iets voor u?

Bij-een in het groen

‘Bij-een in het groen’ is er voor u om er even uit te zijn. Het is een samenwerking tussen Bijenhoudersvereniging Ambrosius en SWOVE.

Belevingstuin

De belevingstuin is een tuin die in alle seizoenen voor iedereen mooi is om te bezoeken. Het prikkelt de zintuigen als ruiken, horen, zien, voelen en proeven tot het doen van beweging.

Komt u ook naar Veldhoven Proeft?

𝗨𝗜𝗧𝗡𝗢𝗗𝗜𝗚𝗜𝗡𝗚 𝗟𝗨𝗡𝗖𝗛 𝗕𝗜𝗝 𝗩𝗘𝗟𝗗𝗛𝗢𝗩𝗘𝗡 𝗣𝗥𝗢𝗘𝗙𝗧

De organisatie van Veldhoven Proeft nodigt mantelzorgers uit voor:
Een gratis lunch bestaande uit verschillende hapjes

Kom jij ons team versterken?

Vacature Welzijnswerker

Wij zoeken een welzijnswerker die actief op zoek gaat naar behoeften en wensen van ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers.

 

 

 

De temperaturen stijgen!

Daarom deelt SWOVE graag wat tips met u over wat u kunt doen bij aanhoudende hitte.

Proeverij voor mantelzorgers voor herhaling vatbaar!

Op dinsdagmiddag en woensdag avond had Steunpunt Mantelzorg 2 groepen mantelzorgers welkom geheten voor een proeverij en kookdemonstratie van Els’keuken. Cateraar Els Roosenbeek gaf een demonstratie hoe je de tafel dekt met spullen die iedereen in huis heeft. Ze liet zien hoe je met kleine details een bord mooi opmaakt en gaf informatie over haar passie eetbare bloemen. Daarna konden de mantelzorgers zelf aan de gang en natuurlijk gaan proeven. Met veel nieuwe inspiratie gingen de mantelzorgers tevreden naar huis.

Klik hier voor een foto’s

Jaarverslag 2021

In het Jaarverslag 2021 krijgt u een indruk van het afgelopen jaar. Veel leesplezier.

Klik hier voor het Jaarverslag 2021

𝗗𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝗻𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗲𝗿𝗮𝗮𝗻!

𝗗𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝗻𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗲𝗿𝗮𝗮𝗻!
Samen zorgen we een week lang voor meer aandacht, bewustwording en (h)erkenning voor jonge mantelzorgers.

𝗢𝗻𝘁𝗺𝗼𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗷𝗼𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗼𝘂𝗱

Afgelopen dinsdag zijn de leerlingen van het Sondervick College (zorg en welzijn) op bezoek geweest bij Samen De Dag Door van SWOVE.

Drie vrijwilligers van SWOVE hebben van de gemeente een Erespeld gekregen!

De gemeente en SWOVE zijn trots op haar vrijwilligers! Daarom overhandigde wethouder Mariënne van Dongen het drietal de Erespeld van de gemeente Velhoven met de bijbehorende oorkonde en een bloemetje. Het was een leuke verassing!

Komt u gezellig een bakkie doen?

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿: Tweewekelijks op woensdagmiddag. De activiteit start op 1 juni 2022.
𝗧𝗶𝗷𝗱: 13:00 – 15:00
𝗪𝗮𝗮𝗿: Sterrenlaan 15, 5503 BG Veldhoven

Jaarverslag 2021

In het Jaarverslag 2021 krijgt u een indruk van onze activiteiten in 2021. Veel leesplezier.
Klik hier voor het Jaarverslag 2021

𝗧𝗵𝗲𝗺𝗮-𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱: 𝗵𝗼𝘂𝗱 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗷𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗯𝗲𝘇𝗶𝘁

Dhr. Jasper van Haaren van het Notarishuys Veldhoven geeft op dinsdagavond 17 mei een presentatie over het levenstestament.

Twee jubilarissen bij SWOVE!

Het was tijd voor een klein feestje bij SWOVE: ouderenadviseur Ans van Kasteren en mantelzorgconsulent Hannie Bergmans werken 12 ½ jaar bij SWOVE. Ans is gestart op 1 september 2009 en Hannie op 1 oktober 2009. Beiden willen niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan, maar we hebben dit dubbel jubileum gezellig gevierd. En ze natuurlijk verwend met cadeautjes precies passend bij deze twee!

Twee jubilarissen bij SWOVE

Het was tijd voor een klein feestje bij SWOVE: ouderenadviseur Ans van Kasteren en mantelzorgconsulent Hannie Bergmans werken 12 ½ jaar bij SWOVE. Ans is gestart op 1 september 2009 en Hannie op 1 oktober 2009. Beiden willen niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan, maar we hebben dit dubbel jubileum gezellig gevierd. En ze natuurlijk verwend met cadeautjes precies passend bij deze twee!

Veldhoven Gezond Actie!

Cordaad heeft samen met andere organisaties de Veldhoven Gezond actie opgezet. Van 4 t/m 24 april vinden er in en rondom de Veldwijzer verschillende activiteiten plaats. U kunt hieronder in de tekst en in onze agenda lezen welke activiteiten er door SWOVE zijn georganiseerd. U kunt zich aanmelden via 040- 254 00 66 of u aanmelden via de website van Cordaad: https://www.cordaadwelzijn.nl/veldhovengezond/. Wij hopen u bij een van deze activiteiten te mogen begroeten. Graag tot dan!

SWOVE in contact met de veldhovenaren!

Op de winderige maandag, 4 april, hebben Carolien van der Heijden en Anke van Hest van SWOVE de wind getrotseerd om de nieuwe plek van Stichting Welzijn Ouderen, inclusief Steunpunt Mantelzorg, onder de aandacht te brengen. Met een lekker paaseitje en een kaartje met het nieuwe adres werden inwoners geïnformeerd. Sinds november 2021 is SWOVE namelijk verhuisd naar Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15.
Het ging ons vooral om de contacten die we op deze manier konden maken. Aan de vele praatjes die de medewerkers van SWOVE gemaakt hebben, kun je afleiden dat het winkelt publiek dit op prijs stelden. We gaan gauw weer op pad maar dan hebben we hopelijk beter weer!

Samen De Dag Door 10 jaar!

Afgelopen week stond in het teken van het 10 jarig bestaan van Samen De Dag Door. Om dit jubileum te vieren met onze deelnemers en vrijwilligers hebben we deze week uitgepakt. Er is volop gedanst en gelachen onder het genot van een lekker koffietje, gebak en live accordeon muziek!

“Eindelijk weer ouderwets gezellig”

Dit was één van de blije reacties van de mantelzorgers, tijdens de eerste activiteit met mantelzorgers in de huiskamer van de Veldwijzer. Tijdens deze activiteit genaamd mantelzorgsalon (elke laatste maandag van de maand tussen 11 en 12 uur) was het gezellig druk. Met de hulp van een vrijwilliger zijn er leuke bloemstukjes gemaakt.

50 (+2) jarig jubileum van Henk Coppens!

Afgelopen zondag, 20 maart, heeft na lang wachten het uitgestelde concert van het Veldhovense Muziekcorps voor Henk Copppens alsnog plaats gevonden. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig lidmaatschap van Henk Coppens. Hij droeg dit op aan SWOVE dat in 2020 eveneens een 50-jarig jubileum had willen vieren.

 

Vijf enthousiaste vrijwilligers voor het ‘Informerend Huisbezoek’ geslaagd

Op donderdag 22 februari 2022, een bijzondere datum, ontvingen vijf nieuwe vrijwilligers van SWOVE directeur Ans van Kuik het certificaat. De deelnemers hebben een reeks aan bijeenkomsten gevolgd die elk in het teken stonden van een bepaald thema. Zo hebben zij o.a. kennis opgedaan over de sociale kaart, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de diensten van SWOVE. Ook zijn zij aan de slag gegaan met communicatie vaardigheden verzorgd door Robin Schattefor. De komende periode zullen zij samen met de ervaren vrijwilligers van het Informerend Huisbezoek op pad gaan, om hun kennis in de praktijk te brengen. Vervolgens zullen zij zelfstandig huisbezoeken gaan afleggen. SWOVE is blij met deze nieuwe toppers!

𝗗𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲, 𝗱𝗮𝗮𝗿 𝘀𝘁𝗮 𝗷𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿!

Het Dementiecafé gaat weer van start op 8 maart 2022. Deze avond gaan we het gesprek aan met een zorgtrajectbegeleider. Tijdens deze avond zullen er vragen worden gesteld zoals; wat is een zorgtrajectbegeleider, wat kunnen zij betekenen voor mensen met de diagnose dementie? Wat mag je verwachten van hun ondersteuning? Welke ondersteuningen zijn er allemaal? Hoe kom ik aan een zorgtrajectbegeleider? Op deze en nog tal van andere vragen gaan we met de zorgtrajectbegeleiders in gesprek, er is nadien voldoende gelegenheid voor vragen vanuit de zaal.

Weer leuke activiteiten voor mantelzorgers

Steunpunt Mantelzorg heeft weer een aantal leuke activiteiten gepland voor mantelzorgers. En bij een aantal activiteiten is degene voor wie men zorgt ook welkom. Uiteraard gaat alles volgens de RIVM richtlijnen.

In de agenda zie je wanneer we zijn en hoe je je opgeeft. Wie weet tot gauw!

Grip en Glans cursus

Het verliezen van je baan, een naaste of je gezondheid zijn allemaal gebeurtenissen die invloed op het leven hebben. Binnen Veldhoven wordt de cursus Grip en Glans georganiseerd. In een zevental bijeenkomsten kun je leren een positievere kijk op het leven te krijgen.

Zet u zich graag in voor een ander?

Neem dan contact op met onze ouderenadviseur Ellen Stevens; 040 – 303 88 69

𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗻𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗿 𝘁𝗲 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗻𝘀𝘁.

𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗻𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗿 𝘁𝗲 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗻𝘀𝘁.

Anja is werkzaam als vrijwilliger bij SWOVE en ondersteunt mantelzorgers die bijvoorbeeld zorg dragen voor iemand met dementie.

𝐄𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐫𝐬𝐭𝐠𝐫𝐨𝐞𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐒𝐖𝐎𝐕𝐄 𝐓𝐞𝐚𝐦!

Voor iedereen en ook voor team SWOVE is het een bewogen jaar geweest. Het was het jaar waarin we hebben gezocht naar mogelijkheden, om de kwaliteit van onze ondersteuning te blijven waarborgen.

Vrijwilligers bedankt!

Woorden schieten tekort voor de fantastische inzet van onze vrijwilligers die al onze activiteiten mogelijk maken!

Wij gaan verhuizen!

Na maanden van hard werken, gaan we 18 en 19 november verhuizen naar de Veldwijzer, Sterrenlaan 15 in Veldhoven.

Een fijne plek waar we samen met Cordaad, de Voedselbank, Stichting Leergeld en BSR gevestigd zullen zijn.

Vanaf 22 november vindt u ons dus op het nieuwe adres. Ook hier bent u van harte welkom!

 

Graag stel ik mezelf aan u voor als nieuwe project- en maaltijdcoördinator

Beste Allemaal,
 
Na een warm en hartelijk welkom ben ik, Marianne van der Ven – van Alst, met veel enthousiasme gestart bij SWOVE. Enkele van u heb ik telefonisch gesproken, maar met vele nog niet. Graag maak ik met u persoonlijk kennis, omdat niet met iedereen meteen mogelijk is stel ik mezelf alvast via deze weg graag aan u voor.

Winterse activiteiten voor mantelzorgers

Voor de winter maanden heeft het Steunpunt Mantelzorg een leuk en gevarieerd programma gemaakt. Om in de Kerst sfeer te komen hebben we 4 speciale activiteiten. Op maandag 29 gaan we een tafelversiering met licht maken. Op woensdag 15 december organiseren we samen met Museum ’t Oude Slot een leuke ontmoeting waar een kerst verrassing gaan maken. Op zaterdag 18 december organiseren we een muziekmiddag in Muziekschool Art4you. Tot slot gaan we op dinsdag 21 december voor de laatste keer in 2021 samen eten bij Grand café Sowieso. Zin gekregen? In de agenda van de site staan alle details van de activiteiten en hoe je jezelf aan kan melden.

Klik hier voor het hele programma

Gezocht: Mantelzorgers die zorgen voor een naaste op de PG-afdelingen van Oktober Merefelt 

Beste mantelzorgers,

Ik ben Neeltje Oremans, vierdejaars studente aan de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Mijn opleiding zet zich in op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Dit jaar mag ik gaan afstuderen!

 

Groot Compliment!

Onlangs hebben wij een “𝗚𝗿𝗼𝗼𝘁 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁” ontvangen van de 𝗣𝗩𝗗𝗔 𝗶.𝘀.𝗺. 𝗚𝗿𝗼𝗲𝗻𝗹𝗶𝗻𝗸𝘀. Wat leuk om op deze manier in het zonnetje gezet te worden!
 

Onderzoek mantelzorgers t.b.v. dementie

Beste mantelzorgers,

Mijn naam is Robin Coppens ik ben een vierdejaars studente van de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Momenteel ben ik  bezig met mijn afstudeer stage. Hiervoor wil ik de behoeften achterhalen van mantelzorgers binnen gemeente Veldhoven, die zorg dragen voor een persoon met signalen van dementie vóórdat de diagnose gesteld is.

Nationale Ouderendag!

𝗩𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗢𝘂𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗴!

Zegt u de ander gedag?
Een zwaai en een knik,
Dat doen wij, jij en ik,
Om bij de ouderen te zorgen,
Voor een lach!

 

Rabobank schenkt kaartjes aan mantelzorgers

Dankzij de Rabobank kunnen volgende week donderdag 100 mantelzorgers genieten van de feestelijke voorpremière van het Concert van de Eeuw ‘100 op een Hoop’ in Theater De Schalm.

De Rabobank had 200 kaartjes kosteloos beschikbaar gesteld, zodat de mantelzorger gezellig met een introducé een gezellige avond uit kan hebben. Uit de binnengekomen reacties bleek dat dit zeer gewaardeerd werd. Bedankt Rabobank namens de mantelzorgers uit Veldhoven.

RaboBank ClubSupport gaat van start!

U 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝘀𝘁𝗲𝗺𝗺𝗲𝗻!
Vanuit SWOVE willen wij actief inspelen op de behoefte en gezondheid van (toekomstige) ouderen. Wij willen dit bereiken door onze cliënten te stimuleren en te ondersteunen bij het actief gebruiken van digitale hulpmiddelen. Daarnaast vragen wij aandacht voor voldoende beweging en gezonde voeding. SWOVE zet aan tot actie om het zolang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen mogelijk te maken.

Mantelzorgers verwend met verzamelboek ‘100 jaar Veldhoven’

Gemeente Veldhoven wordt dit jaar 100 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Vorige week is er een verzamelboek ‘100 jaar Veldhoven’ gelanceerd. Wij mochten de mantelzorgers verwennen met een bon voor een gratis boek. Het is een boek waar je zelf plaatjes voor kunt sparen en zo de lange geschiedenis van Veldhoven tot leven komt. Wij zijn blij met dit initiatief, bedankt Jumbo Veldhoven en Citycentrum Veldhoven.

Creatief leven

Cursus creatief leven:
Voor eenieder die iets wil veranderen in zijn of haar leven!
 
Gevoelens van alleen zijn, eenzaamheid of dat er iets niet klopt en je graag wilt veranderen.
Eenzaamheid kent iedereen op één of andere manier wel. Het kan vluchtig van aard zijn en na verloop van tijd vanzelf weg gaan, soms zijn ze blijvend van aard. Dan vormen ze een vast onderdeel van je leven.

Ontmoeting in Museum ’t Oude Slot gaat starten

Ontspanning én zingeving voor mantelzorgers!

Een nieuwe wekelijkse activiteit van het Steunpunt Mantelzorg en Museum ’t Oude Slot, op het snijvlak van kunst en welzijn, gaat op 17 september starten. Het voegt iets toe aan het leven wat er anders niet zou zijn.

 Kunst en cultuur is onmisbaar in het leven. Ze kunnen ieder mens een beetje gelukkiger maken, al is het maar een kort moment. Met dit uitgangspunt gaan Museum ’t Oude Slot en SWOVE hun krachten bundelen. Op het mooiste plekje van Veldhoven, in het restaurant van Museum ‘t Oude Slot, organiseert Steunpunt Mantelzorg wekelijks een culturele ontmoeting voor mantelzorgers. Degene voor wie je zorgt is ook welkom.

Klik hier voor meer informatie

Kijkt u uit voor babbeltrucs of financiële uitbuiting?

Een babbeltruc is een vorm van misleiding. Onbekenden spreken u aan, bijvoorbeeld bij u thuis of bij een pinautomaat. Ze gebruiken smoezen om uw vertrouwen te winnen. Financiële uitbuiting gaat bijvoorbeeld over het wegnemen van geld, sieraden en goederen, maar ook extra pinnen met de bankpas van de oudere.
Weet u?

• Waar u op moet letten bij babbeltrucs of uitbuiting?
• Hoe een telefonische babbeltruc gaat?
• Hoe een babbeltruc buitenshuis gaat?
• Wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden?

Klik hier voor meer informatie.
Bij vragen over deze en andere welzijn zaken kunt u terecht bij SWOVE.

Tips voor bij warm zomerweer

Alhoewel het wellicht nu nog niet heel warm is, delen we deze week preventief flesjes water uit een informatieve folder met tips over wat te doen bij aanhoudende hitte.

Samen is beter dan alleen, zorg voor elkaar en let extra op elkaar bij warm weer en steek elkaar een helpende hand toe.

Zintuigen te kort in de belevingstuin!

Deze zomer hebben we een zomerse inloop voor mantelzorgers in de Belevingstuin. Ook al is het geen echte mooie zomer, een bezoek aan de belevingstuin is telkens een feestje.

Afgelopen maandag hebben we de mantelzorgers verwend met enkele kleine attenties van de Bruna, Damesmode Bonita en van Pronk, de cadeauwinkel van Severinus.

Wil je ook eens verwend worden of ben je al geweest maar wil je nog een keertje komen? Op 23 augustus en op 6 september tussen 13.30 en 15.00 uur is er weer een Zomerse inloop in de Belevingstuin voor mantelzorgers. Degene voor wie men zorgt is ook welkom.

Klik hier voor foto’s

Deveny, onze nieuwe ouderenadviseur

Per 19 juli is Deveny onze nieuwe collega ouderenadviseur. Zij vervult de functie van Bas Delfsma, die bij Medido  als zorgconsulent een nieuwe carrière is begonnen.

Dag lieve allemaal,

Na een aantal fijne gesprekken bij SWOVE heb ik een warm en fijn gevoel om te starten bij deze mooie organisatie.

Zomerse mantelzorgactiviteiten

Dit smaakt naar meer! Creatief bezig zijn en ontspannen, je leukste verhalen van het laatste jaar vertellen, je verdriet delen, de innerlijke mens verwennen, winnen met bowlen en nog veel meer! Dat hebben de mantelzorgers, jong en oud, de laatste maand weer ervaren tijdens de ontmoetingen van het Steunpunt Mantelzorg.

Deze zomer doen we het anders! Andere jaren staan in de zomer de activiteiten voor mantelzorgers op een laag pitje, maar deze zomer doen we het anders. We hebben in de zomervakantie elke week een activiteit voor mantelzorgers. En degene voor wie men zorgt is ook welkom. Allemaal met de bedoeling dat de mantelzorgers met een beetje vakantiegevoel naar huis gaan.

Kijk in onze agenda om te zien wat we precies gaan doen of klik hier voor het hele programma
Klik hier voor foto’s

Vaderdag traktatie van Jumbo

Jumbo, Burg. van Hoofflaan, trakteert alle mannen die mantelzorger zijn op wat lekkers. Iedereen heeft van het Steunpunt Mantelzorg een bon gehad waarmee men een zak afbak broodjes en een flesje jus d’orange kunnen ophalen deze week. Goed geregeld van Jumbo!

Eindelijk ontspanning voor mantelzorgers!

Steunpunt Mantelzorg Veldhoven is helemaal blij. Eindelijk mogen we elkaar voorzichtig weer gaan ontmoeten. Dat geldt dus ook voor mantelzorgactiviteiten. Het Steunpunt heeft dit echt gemist. Gisteren was de aftrap op het terrasje van Restaurant Ludiek. “Het was weer zeer aangenaam” zei een man, die met zijn vrouw was meegekomen. Voor de komende weken hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Het is vooral erop gericht om mantelzorgers en soms ook degene voor wie men zorgt te verwennen. Alles gaat natuurlijk volgens de RIVM-regels.

Wij hebben er zin in! Jullie ook? 

Klik hier voor het uitgebreide programma

Op de evenementenkalender vind je een overzicht van de activiteiten

CityCentrum steeds Dementievriendelijker

Door de toename van het aantal mensen met de diagnose dementie, treffen winkeliers deze steeds vaker in hun winkel aan. SWOVE introduceert nu een kaartje als handvat om met deze mensen het gesprek aan te gaan.

Tekst: Ad Adriaans

Dementievriendelijke samenleving stap dichterbij in Veldhoven

 

Wat goed dat jullie aan ons denken!

Deze woorden hebben we afgelopen maandag en dinsdag vaak gehoord van onze vrijwilligers. De medewerkers van SWOVE hebben bij ongeveer 200 vrijwilligers thuis een mooi ‘vrijwilligers op pad pakket’ afgegeven. Hiermee hebben we onze vrijwilligers op een heel persoonlijke manier in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet van het afgelopen jaar. De vrijwilligers waren blij verrast met het leuke pakket en de lekkere spullen. De persoonlijke aandacht werd echt gewaardeerd en via mail ontvingen we veel enthousiaste bedankjes. En iedereen hoopt snel weer volledig te kunnen beginnen met het vrijwilligerswerk!

Zonder onze vrijwilligers kunnen wij onze diensten niet leveren. Een welverdiend ‘Dank je wel’.

SWOVE in BEWEGING: wie helpt?

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die eens in de week actief met 3 bewegingstoestellen in de weer wil gaan. En dit, jawel, in de mooiste belevingstuin voor dementie in Veldhoven.

De dag en het tijdstip zijn nog nader in te vullen. Het gaat om ongeveer één tot anderhalf uur per week met een groepje mensen die zichzelf aanmelden bij SWOVE of er toevallig zijn.

Eenzaamheid nader verklaard

SWOVE gaat vanaf 15 april elke week een nieuwe editie betreffende eenzaamheid uitzenden. In een 11-tal weken wordt eenzaamheid nader verklaard in diverse thema’s.

JUMBO zorgt voor wat lekkers met Pasen!

Meestal zien de mantelzorgers elkaar rondom de feestdagen op een gezellige bijeenkomst. Helaas kan dat voorlopig nog niet. Daarom is het Steunpunt Mantelzorg in overleg gegaan met de Jumbo, locatie Burg. van Hoofflaan, met een lekker resultaat! Namens Jumbo hebben we alle mantelzorgers een bon aangeboden voor een zakje lekkere paaseitjes. Voor thuis bij de koffie of thee.
De actie is geldig van 29 maart tot en met 3 april.

Gastvrouwen en -heren gezocht met oog voor geschiedenis en cultuur

Wellicht heeft u het bericht al voorbij zien komen dat SWOVE gaat samenwerken met Museum ’t oude Slot.

Zodra de situatie het toelaat gaan we Veldhovenaren met dementie en hun mantelzorgers de mogelijkheid bieden om 2 ochtenden in de week (woensdag en vrijdag) het museum te bezoeken. Hiermee bieden we hen zingeving en ontspanning.

Daarvoor zijn we opzoek naar een aantal vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer voor deze bezoekers beschikbaar zijn . We zoeken vrijwilligers die zowel affiniteit hebben met de doelgroep als met kunst en geschiedenis. Het is overigens niet nodig dat kandidaat vrijwilligers alles over het museum en de geschiedenis van Veldhoven weten.

Foto: www.museumoudeslot.nl

Museum ’t Oude Slot en SWOVE bundelen krachten

Museum ’t Oude Slot en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) bundelen in 2021 de krachten. Zij gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers een stukje ontspanning en zingeving bieden.

Zo dragen het museum en SWOVE bij aan een dementievriendelijke gemeente Veldhoven. Zodra de coronarichtlijnen het toelaten, wordt het museum twee ochtenden in de week opengesteld voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Vrijwilligers van SWOVE zijn op deze momenten aanwezig om de bezoekers te begeleiden.

Mantelzorgers in gesprek met wethouder van Dongen

We snakken allemaal naar contact en ‘elkaar ontmoeten’. Maar met een groep bij elkaar komen, dat zit dat er nog even niet in. Het Steunpunt Mantelzorg heeft een alternatief bedacht: een digitale ontmoeting tussen mantelzorgers en wethouder Mariënne van Dongen.

Vrijwilliger aan het woord: roeping kent geen leeftijd

Piet is samen met zijn vrouw Agnes vrijwilliger bij Vrijwillig Ter Zijde (VTZ). Ondanks zijn gevorderde leeftijd en eigen beperking heeft hij nog regelmatig contact met een cliënt.
“Iedere keer ben ik weer blij dat we elkaar gesproken hebben. Even horen hoe het gaat. Dat geeft me echt voldoening, er zijn voor een ander. Ik hoop dat ik dit, ondanks mijn beperking, nog lang kan blijven doen.”

Tijd voor een feestje: Samenwerking bestaat 1 jaar!

Sinds 1 jaar kunnen ouderen die gebruikmaken van SWOVE-maaltijdservice genieten van de maaltijden die verzorgd worden door De Maaltijdservice.

Of het nu om een warme of koude maaltijd gaat, iedere dag is er weer iets anders te kiezen. Dat was de voornaamste reden om een jaar geleden de samenwerking met De Maaltijdservice aan te gaan. Naast een ‘Menu du Chef’ (dagmenu) kan er elke dag gekozen worden uit maar liefst vijf ‘A la Carte menu’s’ (keuzemenu). Favoriete maaltijd bij onze deelnemers is het sukadelapje, rode kool met appeltjes en aardappelpuree.

 

 

Rouw en verlies

Iemand die even met u meeloopt bij rouw en verlies.

SWOVE en Cordaad Welzijn springen bij met vervoer naar vaccinatiepunten

De coronavaccinaties zijn gestart, dat is beslist niemand ontgaan. De groep ouderen van 85 jaar en ouder in Veldhoven is opgeroepen en sommigen hebben de eerste prik gehad. Voor de vaccinatie moet je naar een locatie in Eindhoven of soms nog verder weg. Ouderen die geen mogelijkheid hebben voor vervoer, kunnen nu gebruik maken van de vervoersdienst van Cordaad Welzijn en/of Veldhopper van SWOVE.

Wil je een ritaanvraag doen? Graag ruim van tevoren (liefst 2 werkdagen) zodat we een vrijwillige chauffeur kunnen inplannen. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
SWOVE 040 – 254 00 66
Cordaad Welzijn 040 – 253 67 89

SWOVE bleef sneeuwvrij

Veldhoven- De onverwacht zware sneeuwjachten en de daarop volgende strenge vorst hebben niet geleid tot noemenswaardige problemen bij de maaltijdbezorgers van SWOVE. Zoals gebruikelijk verliep de dienstverlening op rolletjes.

 

Het leek een beetje de omgekeerde wereld. “Hoe gaat het vandaag?” Doorgaans is dat de openingsvraag van de maaltijdbezorger wanneer hij de maaltijd in een grote doos aanbiedt. Deze week kwam die vraag echter van de klant zelf. De meesten maakten zich ernstige zorgen over de route die de rijders afleggen. Radio en TV, voor de meesten het meest intensieve contact met de wereld buiten de eigen woning, leek de ijstijd in Brabant te zijn binnengevallen. Maar dat viel allemaal reuze mee. De gemeente had op maandag al vrij snel alle doorgaande wegen binnen de bebouwde kom onder controle, en daarom waren de klanten goed bereikbaar.

 

 

SWOVE draagt de senioren een warm hart toe

Zondag is het Valentijnsdag. De dag van liefde voor elkaar, voor je gezin, geliefden en naasten. De komende week ontvangen onze cliënten een attentie, speciaal gemaakt door Veldhovenaren. SWOVE steekt hiermee onze cliënten een hart onder de riem.

Winterse taferelen in de Belevingstuin

Wist u dat de Belevingstuin bij Bijenhoudersvereniging Ambrosius ook in de winter te bezoeken is? Van zonsopgang tot zonsondergang kunt u er terecht. Het ziet er nu prachtig uit. In het fotoalbum vindt u een impressie. De belevingstuin is aan de Berkt 37 in Veldhoven.

SWOVE verbindt oud en jong met Lego wedstrijd

Lego, wie kent het niet? Het speelgoed dat al decennialang favoriet is bij veel enthousiastelingen van alle leeftijden.

Nu we door de lockdown en de avondklok nog meer aan huis gebonden zijn, start Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven een actie waarmee de verbinding tussen generaties, jong en oud, wordt uitgebeeld.

Hoe kunnen we in Veldhoven fijn ouder worden?

Het meest passende antwoord: “Liefst zo gezond en vitaal mogelijk!”

SWOVE; een partner voor senioren, mantelzorgers en inwoners van Veldhoven.

 Wij zijn een organisatie waar u terecht kunt met al uw vragen op het gebied van Welzijn Wonen en Zorg. Alle vragen zijn mogelijk als u hierdoor maar op een zo prettig mogelijke manier zelfstandig kunt blijven leven en wonen.

Nieuw: telefonische verkenning voor mantelzorgers

Het laatste jaar is het extra duidelijk geworden dat we elkaar nodig hebben. Zeker als mantelzorger.
Gelukkig zijn er veel mensen die iets voor een ander willen doen. Maar dan moet je dat meestal wel zelf vragen! En juist dat vinden we vaak zo moeilijk. Daarom hebben we een nieuw aanbod: een telefonische korte verkenningstocht ‘Samen houd je het vol!’

Klik hier voor de flyer met de uitgebreide uitleg.

Dementiecafé Veldhoven gaat online in 2021

Hoe graag we ook zouden willen, voorlopig zit een Dementiecafé op de manier zoals u het gewend bent er helaas niet in. De Dementiecafé’s met vrije inloop die de werkgroep zes keer per jaar organiseerde bij het restaurant van Severinus aan de Wildeman trokken per keer tussen de 50 en 100 gasten. Zowel mantelzorgers, vrijwilligers, cliënten als professionals kwamen op de voor hen aansprekende onderwerpen af en lieten zich daar graag op een laagdrempelige manier informeren.

#NIEMANDALLEEN

Positief geluid

We leven namelijk in een tijd waarin het soms moeilijk is lichtpuntjes te zien. Maar die zijn er, volop. Daarom wil het Oranje Fonds een positief geluid laten horen. Er gebeuren zoveel mooie dingen in ons land. Momenten die warmhartigheid creëren. Mensen die steun bieden als dat nodig is. Het zijn juist die dingen die voor iemand een wereld van verschil kunnen maken. Deze tijd maakt extra duidelijk hoe belangrijk het is dat er mensen in de buurt zijn die naar je omkijken.

Een klein gebaar

Door het opplakken van de sticker op jouw raam draag je bij aan iets groters. Want met dit kleine gebaar maken we verbinding zichtbaar. Het is een vertrekpunt voor alle mensen die willen helpen. Met de sticker geef je aandacht aan iedereen die in ons land klaarstaat voor een ander. Je laat zien dat je het belangrijk vindt dat we verbonden zijn, in een tijd waarin afstand houden noodzakelijk is. Door de vlam weten we dat we er voor elkaar zijn.

U kunt de vlam hier bestellen.

Fijne jaarwisseling

Team SWOVE wenst u een fijne jaarwisseling. In 2021 hopen we opnieuw mooie verbindingen te leggen tussen ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers en goede buren.

Zorg goed voor elkaar. 💗💗

Santé!

 

Orginele kerstaandacht voor de vrijwilligers

Elk jaar bedankt SWOVE alle vrijwilligers en medewerkers rond de Kersttijd. Met een gezellig Kerstsamenzijn en een kerstpakket. Dit jaar helaas niet op een gezellig versierde locatie met een drankje en een hapje. Maar SWOVE zou SWOVE niet zijn, en daarom is er een sfeervolle, coronaproef kerstpresentjes-afhaalpunt gecreëerd voor het kantoor op de Burg. van Hoofflaan. Verspreid over de hele dag, werden persoonlijk maar vooral rekening houdend met de maatregelen,  de kerstattenties aan onze vrijwilligers uitgereikt. De kerstmuziek, de speciaal voor kerst verklede medewerkers en niet te vergeten het ‘haardvuur’ zorgde dat er toch, voor heel kort dan, even het fijne kerstgevoel was. De vrijwilligers reageerde verrast en enthousiast.

Ondertussen werden verschillende jubilarissen die 15 of 25 jaar vrijwilliger zijn van SWOVE, verrast met een attentie en een bos bloemen. Uitgereikt door onze voormalige directeur Theo Coppens.

Het uitgebreid ontmoeten en met elkaar praten bewaren we voor 2021.

SWOVE wenst iedereen veel gezondheid, een fijne Kerst en een fantastisch 2021 toe! En vooral…..blijf gezond.

Beweegwijzer 55+ nu verkrijgbaar

De Gemeente Veldhoven heeft een overzicht gemaakt i.s.m. Cordaad Welzijn voor 55-jarige en ouder. De beweegwijzer van Max Vitaal is een mooi overzicht van wat er allemaal te doen is op sport- en doelgebied in Veldhoven. Dit overzicht helpt u om de stap te zetten actief te worden en blijven. Mocht u er 1 willen ontvangen kunt u de beweegwijzer ophalen bij o.a. huisartsen, Bibliotheek Veldhoven, gemeentehuis e.d. en uiteraard bij SWOVE.

 

Ook in coronatijd zijn wij bereikbaar

Bent u senior of mantelzorger in Veldhoven en heeft u vragen over Welzijn, Wonen of Zorg. Dan kunt u ons op werkdagen tussen 09:00 en 12:oo uur bereiken op nummer 040-254 00 66.

Het Steunpunt Mantelzorg is rechtstreeks bereikbaar op nummer: 040-253 42 30

U kunt ons ook mailen via info@swove.nl en steunpuntmantelzorgveldhoven@swove.nl

Ons kantoor is momenteel alleen op afspraak te bezoeken.

 

SWOVE biedt een luisterend oor bij rouw en verlies in coronatijd

Steeds meer Veldhovenaren krijgen te maken met de gevolgen van de coronacrisis. SWOVE biedt ook bij verlies en rouwverwerking een luisterend oor.

Enquête : Op welke manier kan SWOVE u helpen in Coronatijd?

Heeft u een paar minuutjes voor ons? Om meer besmettingen met Corona te voorkomen heeft SWOVE de meeste reguliere diensten en activiteiten voorlopig geannuleerd. We willen graag weten hoe we u in deze lastige periode toch op een veilige en voor u waardevolle manier kunnen bijstaan.

Grand Finale van “De Morgen Gezond Weer Op Challenge”

Informatiepunt Dementie On Tour

De week van 21 tot 27 september staat wereldwijd in het teken van dementie. Maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en allerlei organisaties geven daarom extra aandacht aan de verschillende vormen van dementie. Voor SWOVE en Omroep Veldhoven een goede reden om de samenwerking op te zoeken. Veel activiteiten, zoals het Dementiecafé en de spreekuren bij de Dementheek, hebben geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. De doelgroep van deze activiteiten heeft wel behoefte aan informatie. Daarom zijn Omroep Veldhoven en het Informatiepunt Dementie van SWOVE samen on tour gegaan langs verschillende ondersteunende diensten.

SWOVE start met “Morgen Gezond Weer Op Challenge”

Nu de Coronacrisis alweer ruim een half jaar een grote stempel drukt op ons bestaan, wordt het tijd om ons te bezinnen op hoe we de komende tijd richting aan ons leven gaan geven. Zijn er ondanks alle beperkingen toch nog mogelijkheden om er het beste van te maken? Kunnen we onze kwaliteit van leven nog een duwtje in de rug geven?

Activiteiten voor mantelzorgers starten weer

Na een half jaar annuleringen, gaan we volgende week starten met activiteiten voor mantelzorgers. We hopen weer veel blije gezichten te zien. In augustus hebben we al een kleine activiteit gehad en merkte we dat de mantelzorgers de gezelligheid van ‘elkaar zien’ erg missen.
We organiseren het allemaal wat anders als voorheen, want het wordt natuurlijk ‘Coronaproef  ‘. Wil je weten wat we gaan doen en hoe je je aan kan melden: kijk in het activiteitenoverzicht september. Wie weet tot snel!

SWOVE ontvangt 10.000 euro van het Oranje Fonds

SWOVE zet zich al meer dan 50 jaar in voor ouderen in Veldhoven zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen en deel blijven nemen aan de Veldhovense samenleving.
De afgelopen maanden is er veel veranderd. Met de bijdrage van het Oranje Fonds wil SWOVE het contact-op-afstand tussen vrijwilliger en cliënt verder versterken.

Geslaagde reünie Met elkaar

Sinds half maart liggen de activiteiten voor mantelzorgers stil. Steunpunt Mantelzorg hoorde steeds vaker dat mantelzorgers echt veel behoefte aan contact hebben. En binnen de richtlijnen van het RIVM is best wat mogelijk. Daarom was woensdag 19 augustus weer de eerste activiteit van het Steunpunt. Op een nieuwe locatie, lunchroom The Post, was een reünie van ‘Met Elkaar’ op woensdag. De aanwezige mantelzorgers en gastheren/vrouwen genoten van het weerzien. Het voelde als een echte reünie!

SWOVE zorgt voor extra afkoeling

Al dagen vallen de mussen van het dak en het blijft nog wel even zo! Voor ouderen én voor onze vrijwilligers is extra goed drinken dus een must.
De medewerkers van SWOVE hebben op deze tropische dag hun klanten en de vrijwilligers extra verwend. Alle klanten van de maaltijdservice en de vrijwilligers die deze maaltijden op het heetst van de dag bezorgen, hebben een koel flesje water gekregen en een korte uitleg met wat men juist met deze aanhoudende hitte moet doen.