040-254 00 66 info@swove.nl

Activiteiten

Een dag kan wel eens lang duren en daarom nodigen we je graag uit om eens langs te komen bij één van onze activiteiten. Bij SWOVE hoef je je nooit te vervelen en de koffie/thee staat altijd klaar. Je kunt een praatje maken met één van onze vrijwilligers en nieuwe contacten maken.

Voor sommige activiteiten vragen we een eigen bijdrage; laat dat je niet weerhouden om te komen. Als je een krappe beurs hebt, kun je eventueel aanspraak maken op de ‘Meedoen-regeling’ van de gemeente Veldhoven. Klik hier voor de informatie.

Klik op de activiteiten voor meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden.

 

Bakkie doen

Waar worden de beste gesprekken gevoerd? Precies, bij een bakkie koffie of thee. Meestal gaat dat vanzelf en anders zijn er vrijwilligers die het gesprek op gang helpen. Er is altijd meer dan genoeg te bespreken en daarom komen ouderen graag naar Veldwijzer (Sterrenlaan 15) of Sentrum70 (Handwijzer 34). ‘Bakkie doen’ vindt elke twee weken op woensdag plaats van 13.30-15.00 uur in de Veldwijzer in de oneven weken. ‘Alleen koffie’ is op maandagochtend in de even weken van 10.00-12.00 uur in in Sentrum 70. Een leuk begin van de week.

Klik hier om meer te lezen over deze activiteit.

Dus: bakkie doen?

Bij-een in het groen

Elkaar ontmoeten in de buitenlucht, kopje koffie erbij. Misschien lekker even de handen uit de mouwen steken in de tuin. Bij-een in het groen is er voor ouderen die graag in de natuur zijn. Vrijwilligers van Bijenhoudersvereniging Ambrosius (Berkt 37) begeleiden de bezoekers en vertellen graag over de tuin en het leven dat er zich in afspeelt. Naast ‘Bij-een in het groen’ vind je de openbaar toegankelijke Belevingstuin.

Bekijk voor meer informatie deze video!

Breitheater

Breien (en haken) is hip. Theater houd je jong. Logisch dus om die twee te combineren. Bij D’n Burgemister aan Meiveld 3-a in Veldhoven komen iedere dinsdag van 9.30-11.30 uur inwoners samen die gezellig buurten terwijl ze handwerken. Wil je eens iemand mee laten kijken met dat ingewikkelde patroon, geïnspireerd raken door het werk van een ander én de laatste nieuwtjes doornemen? De koffie en thee staan klaar.

Klik hier om meer te lezen over deze activiteit.

Cursus Creatief leven

Je leeft al jaren volgens hetzelfde patroon, misschien voel je je soms wat alleen, heb je gevoelens van eenzaamheid en is het tijd voor iets anders. Dan kun je bij SWOVE de cursus ‘Creatief Leven’ volgen.

De cursus wordt één keer per jaar gegeven en geeft praktische handvatten om gevoelens van eenzaamheid en besluiteloosheid aan te pakken. We hebben geen pasklaar antwoord omdat iedereen nu eenmaal anders is, maar we kunnen je wel op weg helpen. Het antwoord of de oplossing is voor iedereen anders en dat maakt dat de cursus gegeven wordt vanuit de eigen identiteit en creativiteit. De cursus is erop gericht om te ontdekken wie je bent, waar je vandaan komt en wat je wilt in je leven.

Wil jij meer houvast in het leven en weet je niet hoe je dat kunt bereiken? Meld je aan voor de cursus, dan gaan we samen op zoek.

Klik hier om meer te lezen over deze activiteit.

Voor meer info of het aanmelden, bel naar: 040-254 0066, of mail naar: info@swove.nl

 

Cursus Dementie en nu?

Nadat de diagnose (een vorm van) dementie gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, bijvoorbeeeld hoe ga je om met hygiëne of hoe houd je contact met familie, vrienden en kenissen? Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je te zorgen voor een naaste met dementie en ook goed voor jezelf te zorgen? Bovendien voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

In deze cursus krijgen mantelzorgers van een naaste met dementie inzichten, kennis en vaardigheden om beter om te gaan met moeilijke situaties.

Daarnaast is er ruimte voor reflectie met lotgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep.

De kosten bedragen €84,95 voor de gehele cursus, inclusief cursusmap. Voor mantelzorgers die ingeschreven staan kost de cursus €64,95. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de kosten vanuit een aanvullend pakket. Mochten de kosten toch een probleem zijn, neem dan contact op met SWOVE.

Klik hier om meer te lezen over deze activiteit.

Voor meer info of het aanmelden, bel naar: 040-254 0066, of mail naar: info@swove.nl

 

Cursus Grip en Glans

Dat het leven niet altijd over rozen gaat, heb je waarschijnlijk wel ervaren. Elke gebeurtenis heeft invloed op het verloop van je leven. Hoe je daarmee om kunt gaan, kun je leren in de cursus Grip en Glans. In zeven bijeenkomsten leer je een positievere kijk op het leven te krijgen. Blijf niet hangen in teleurstelling of verdriet, pak het leven beet en gun jezelf een nieuwe kans op geluk!

Voor meer info of het aanmelden, bel naar: 040-254 0066, of mail naar: info@swove.nl

 

Dementiecafé

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dementie. Of dat nu jezelf betreft of iemand in je omgeving. Het dementiecafé is een themabijeenkomst die eens in de twee maanden op dinsdag wordt georganiseerd van 19.30-21.30 uur. Elke keer wordt een ander thema behandeld. Er zijn gastsprekers en professionals die je informatie geven en aan wie je vragen kunt stellen. De toegang voor het dementiecafé is gratis. Bezoek ons café gerust: Wilgenman 1, 5507 LG Veldhoven.

In deze video beantwoord Hannie alvast wat vragen! Voor meer informatie neem contact op met p.kohlen@swove.nl

Ontmoeting in de wijk

Elke tien weken wordt – in samenwerking met Oktober – ‘Ontmoeting in de Wijk’ georganiseerd, waarbij buurtbewoners in de omgeving van Ontmoetingscentrum Zeelst en het Rundgraafpark samen dineren. Aan deelname zijn kosten verbonden en aanmelden is verplicht. Dat kan in Ontmoetingscentrum Zeelst op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.30-12.30 uur of door te bellen naar 040-293 5890. Aanmelden bij het wijkinfoservicepunt van Rundgraafpark kan op dinsdag en donderdag tussen 9.00-10.00 uur.

Samen de dag door

Wanneer er minder aansluiting meer is bij reguliere activiteiten, dan bieden wij dagopvang waar geen indicatie voor nodig is aan. Vrijwilligers met ervaring bieden gezellige activiteiten aan. Elkaar ontmoeten en een fijne daginvulling staan centraal.

Klik hier om meer te lezen over deze activiteit. 

Samen uiteten

SWOVE, PVGE en de KBO bieden de ouderen van Veldhoven de mogelijkheid om één keer per maand gezamenlijk te dineren in een plaatselijk restaurant in Veldhoven. Je eet gezellig samen in een groepje aan tafel. Voor een vast bedrag kan een maaltijd genuttigd worden, de drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden: Gelieve op onderstaande maandagen tussen 13:00 uur en 15:00 uur aan te melden op de Veldwijzer Sterrenlaan 15 of via e-mail op: samenuitetenveldhoven@outlook.com. Graag bij aanmelding doorgeven voor hoeveel personen je reserveert en de namen van de personen(max. 4 pers) of je kiest voor vis of vlees. Zonder aanmelding en bevestiging van deelname kan je niet deelnemen.

Aanvang: ontvangst vanaf 17:00 uur om 17:30 uur opening en start diner. Bij verhindering altijd even te bellen.

Kosten: € 18,50 P.P. Drankjes en andere gerechten zijn voor eigen rekening.

 

Houd onze agenda in de gaten voor de data voor Samen uit Eten of klik hier voor de flyer.

Stel jouw vraag of meld je aan!

Met ons in contact komen is niet moeilijk.
Loop gerust eens binnen, bel of mail ons, dan verwijzen we je graag naar de juiste activiteit of geven antwoord op je vragen.

040-2540066

Sterrenlaan 15
5503 BG Veldhoven

Ga naar de inhoud