Dementiecafé

Voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en zijn familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom hebben de partners vanuit het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV) samen een dementiecafé opgericht.

Het dementiecafé is bedoelt voor mensen met dementie, hun familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.

Bij elke thema avond is een deskundige aanwezig die gespecialiseerd is in het onderwerp. SWOVE heeft de coördinatie van het Dementiecafé op zich genomen. Indien u meer informatie en/of vragen heeft, kunt u contact opnemen met: Carolien van der Heijden, SWOVE, Burgemeester van Hoofflaan 70 Veldhoven, 040-254 00 66 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of mail c.heijden@swove.nl.

In 2021 gaat het Dementiecafé op bezoek bij haar ketenpartners.

Het DementieCafé wordt mogelijk gemaakt door: Seniorenraad Veldhoven, Severinus, Oktober, Gemeente Veldhoven, Zorgboerderij De Peelven, Dagbesteding De Taag, kleinschalige dagbesteding Koemeer, Zorgboerderij de Molenvelden, Dagbesteding Koffietijd, Bibliotheek Veldhoven en SWOVE.