040-254 00 66 info@swove.nl

Maandag 20 november, 19.00 – 20.30 uur, de Bibliotheek Veldhoven

Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson stijgt alarmerend. Vergeleken met 10 jaar geleden is het aantal patiënten in Nederland met 30% toegenomen. Het gaat niet alleen om ouderen, ook steeds meer twintigers en dertigers worden door de ziekte getroffen. Op 20 november verzorgen de Bibliotheek Veldhoven en SWOVE een informatieavond over deze neurologische aandoening.

Wat is de ziekte van Parkinson? En wat betekent Parkinsonisme? Wat gebeurt er in je brein en je lijf als je te maken krijgt met Parkinson? Zodra deze diagnose wordt gesteld roept dat bij patiënten en hun naasten veel vragen op. Welke invloed gaat de ziekte hebben op je lichaam en geest? Op de relatie met de mensen in je omgeving? Waar moet je rekening mee houden? Welke aanpassingen zijn nodig? En heeft de wetenschap al behandelmethoden of medicijnen ontwikkeld die de ziekte kunnen vertragen?

Op maandag 20 november, van 19.00 tot 20.30 uur, geeft Kim Rijkelijkhuizen een presentatie over dit onderwerp in de Bibliotheek Veldhoven. Kim is Parkinsonverpleegkundige van het Máxima MC in Veldhoven en in samenwerking met een neuroloog behandelt ze patiënten met Parkinson/Parkinsonisme van het beginstadium van de ziekte tot opname in een verpleeghuis. Op deze avond hoort u ook wat SWOVE kan betekenen als u of iemand in uw omgeving met deze ziekte te maken krijgt. De entree voor de informatieavond is gratis. Aanmelden kan via Patricia Kohlen van SWOVE (p.kohlen@swove.nl) of de website van de Bibliotheek Veldhoven: https://www.bibliotheekveldhoven.nl/actueel/agenda/infoavond-parkinson.html

Ga naar de inhoud