Alleen Koffie

In de wijk d’Ekker wordt er om de week op maandagochtend een moment gecreëerd waarbij ouderen die alleen of eenzaam zijn elkaar in de wijk kunnen treffen. De activiteit biedt een lagere drempel  om deel te kunnen nemen aan een activiteit waarbij de groep niet te groot is. Er zijn gemiddeld rond de 12 deelnemers aanwezig die er samen met de vrijwilligers een aangename ochtend van maken. Men leert elkaar daar beter kennen en kunnen ook na deze activiteit elkaar thuis of op een andere locatie ontmoeten.

Onze vrijwilligers staan tijdens die ochtend klaar om de deelnemers te verwelkomen. Tevens gaan ze een gesprek aan wanneer de oudere het moeilijk vindt om dit op gang te brengen of bij het gesprek betrokken te zijn. Mochten ze merken dat er meer aandacht nodig is doordat de thuissituatie wat verandert (is), kunnen ze in gesprek met de deelnemer besluiten een ouderenadviseur erbij te vragen.

Heeft u hierover vragen of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Deveny Koch te bereiken op 040- 303 88 71 of mail naar d.koch@swove.nl