Laatste nieuws

Zet u zich graag in voor een ander?

Neem dan contact op met onze ouderenadviseur Ellen Stevens; 040 – 303 88 69

๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—น๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜.

๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—น๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜.

Anja is werkzaam als vrijwilliger bij SWOVE en ondersteunt mantelzorgers die bijvoorbeeld zorg dragen voor iemand met dementie.

๐„๐ž๐ง ๐ค๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐’๐–๐Ž๐•๐„ ๐“๐ž๐š๐ฆ!

Voor iedereen en ook voor team SWOVE is het een bewogen jaar geweest. Het was het jaar waarin we hebben gezocht naar mogelijkheden, om de kwaliteit van onze ondersteuning te blijven waarborgen.

Grip en glans 2022

๐‘ฒ๐’–๐’ ๐’‹๐’† ๐’†๐’†๐’ ๐’‘๐’๐’”๐’Š๐’•๐’Š๐’†๐’—๐’† ๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’“๐’Š๐’๐’ˆ ๐’ˆ๐’†๐’ƒ๐’“๐’–๐’Š๐’Œ๐’†๐’ ๐’๐’Ž ๐’…๐’† ๐’•๐’๐’†๐’Œ๐’๐’Ž๐’”๐’• ๐’‘๐’“๐’†๐’•๐’•๐’Š๐’ˆ๐’†๐’“ ๐’Š๐’ ๐’•๐’† ๐’—๐’–๐’๐’๐’†๐’, ๐’‚๐’„๐’•๐’Š๐’†๐’—๐’†๐’“ ๐’•๐’† ๐’˜๐’๐’“๐’…๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’†๐’“ ๐’ƒ๐’‚๐’๐’‚๐’๐’” ๐’•๐’† ๐’—๐’Š๐’๐’…๐’†๐’ ๐’Š๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’๐’†๐’—๐’†๐’?

Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de cursus โ€œGrip en Glansโ€.

Vrijwilligers bedankt!

Woorden schieten tekort voor de fantastische inzet van onze vrijwilligers die al onze activiteiten mogelijk maken!

Waarschuwing! Neppe e-mails in omloop over de boosterprik!

De laatste dagen gaan er neppe e-mails in omloop van oplichters over boosterprikken. Met die berichten proberen de criminelen uw bankgegevens in handen te krijgen.

Wij gaan verhuizen!

Na maanden van hard werken, gaan we 18 en 19 november verhuizen naar de Veldwijzer, Sterrenlaan 15 in Veldhoven.

Een fijne plek waar we samen met Cordaad, de Voedselbank, Stichting Leergeld en BSR gevestigd zullen zijn.

Vanaf 22 november vindt u ons dus op het nieuwe adres. Ook hier bent u van harte welkom!

 

Graag stel ik mezelf aan u voor als nieuwe project- en maaltijdcoรถrdinator

Beste Allemaal,
ย 
Na een warm en hartelijk welkom ben ik, Marianne van der Ven โ€“ van Alst, met veel enthousiasme gestart bij SWOVE. Enkele van u heb ik telefonisch gesproken, maar met vele nog niet. Graag maak ik met u persoonlijk kennis, omdat niet met iedereen meteen mogelijk is stel ik mezelf alvast via deze weg graag aan u voor.

Winterse activiteiten voor mantelzorgers

Voor de winter maanden heeft het Steunpunt Mantelzorg een leuk en gevarieerd programma gemaakt. Om in de Kerst sfeer te komen hebben we 4 speciale activiteiten. Op maandag 29 gaan we een tafelversiering met licht maken. Op woensdag 15 december organiseren we samen met Museum โ€™t Oude Slot een leuke ontmoeting waar een kerst verrassing gaan maken. Op zaterdag 18 december organiseren we een muziekmiddag in Muziekschool Art4you. Tot slot gaan we op dinsdag 21 december voor de laatste keer in 2021 samen eten bij Grand cafรฉ Sowieso. Zin gekregen? In de agenda van de site staan alle details van de activiteiten en hoe je jezelf aan kan melden.

Klik hier voor het hele programma

Gezocht: Mantelzorgers die zorgen voor een naaste op de PG-afdelingen van Oktober Merefeltย 

Beste mantelzorgers,

Ik ben Neeltje Oremans,ย vierdejaars studente aan de opleiding Toegepasteย Gerontologieย aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Mijn opleiding zet zich in op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Dit jaar mag ik gaan afstuderen!

 

Groot Compliment!

Onlangs hebben wij een โ€œ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐˜ ๐—–๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜โ€ ontvangen van de ๐—ฃ๐—ฉ๐——๐—” ๐—ถ.๐˜€.๐—บ. ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ธ๐˜€. Wat leuk om op deze manier in het zonnetje gezet te worden!
ย 

Onderzoek mantelzorgers t.b.v. dementie

Beste mantelzorgers,

Mijn naam is Robin Coppens ik ben een vierdejaars studente van de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Momenteel ben ik ย bezig met mijn afstudeer stage.ย Hiervoor wil ik de behoeften achterhalen van mantelzorgers binnen gemeente Veldhoven,ย die zorg dragen voor een persoon met signalen van dementie vรณรณrdat de diagnose gesteld is.

Nationale Ouderendag!

๐—ฉ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ก๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ข๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด!

Zegt u de ander gedag?
Een zwaai en een knik,
Dat doen wij, jij en ik,
Om bij de ouderen te zorgen,
Voor een lach!

 

Rabobank schenkt kaartjes aan mantelzorgers

Dankzij de Rabobank kunnen volgende week donderdag 100 mantelzorgers genieten van de feestelijke voorpremiรจre van het Concert van de Eeuw โ€˜100 op een Hoopโ€™ in Theater De Schalm.

De Rabobank had 200 kaartjes kosteloos beschikbaar gesteld, zodat de mantelzorger gezellig met een introducรฉ een gezellige avond uit kan hebben. Uit de binnengekomen reacties bleek dat dit zeer gewaardeerd werd. Bedankt Rabobank namens de mantelzorgers uit Veldhoven.

RaboBank ClubSupport gaat van start!

๏ผต ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ป๏ผ
Vanuit SWOVE willen wij actief inspelen op de behoefte en gezondheid van (toekomstige) ouderen. Wij willen dit bereiken door onze cliรซnten te stimuleren en te ondersteunen bij het actief gebruiken van digitale hulpmiddelen. Daarnaast vragen wij aandacht voor voldoende beweging en gezonde voeding. SWOVE zet aan tot actie om het zolang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen mogelijk te maken.

Grip en Glans

๐‘ฒ๐’–๐’ ๐’‹๐’† ๐’†๐’†๐’ ๐’‘๐’๐’”๐’Š๐’•๐’Š๐’†๐’—๐’† ๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’“๐’Š๐’๐’ˆ ๐’ˆ๐’†๐’ƒ๐’“๐’–๐’Š๐’Œ๐’†๐’ ๐’๐’Ž ๐’…๐’† ๐’•๐’๐’†๐’Œ๐’๐’Ž๐’”๐’• ๐’‘๐’“๐’†๐’•๐’•๐’Š๐’ˆ๐’†๐’“ ๐’Š๐’ ๐’•๐’† ๐’—๐’–๐’๐’๐’†๐’, ๐’‚๐’„๐’•๐’Š๐’†๐’—๐’†๐’“ ๐’•๐’† ๐’˜๐’๐’“๐’…๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’†๐’“ ๐’ƒ๐’‚๐’๐’‚๐’๐’” ๐’•๐’† ๐’—๐’Š๐’๐’…๐’†๐’ ๐’Š๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’๐’†๐’—๐’†๐’? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de cursus โ€œGrip en Glansโ€.

Voor wie is de cursus grip en glans?

De bijeenkomsten zijn geschikt voor iedereen die op een positieve manier aan zijn toekomst wil werken. Veel mensen die hebben meegedaan met de cursus Grip en Glans, hebben te maken gehad met onder andere verlies van gezondheid, baan, mobiliteit of van dierbaren. In een klein groepje gaan we op ontdekkingsreis naar eigen mogelijkheden, keuzes en beslissingen. De sfeer is ontspannen.

 

Mantelzorgers verwend met verzamelboek โ€˜100 jaar Veldhovenโ€™

Gemeente Veldhoven wordt dit jaar 100 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Vorige week is er een verzamelboek โ€˜100 jaar Veldhovenโ€™ gelanceerd. Wij mochten de mantelzorgers verwennen met een bon voor een gratis boek. Het is een boek waar je zelf plaatjes voor kunt sparen en zo de lange geschiedenis van Veldhoven tot leven komt. Wij zijn blij met dit initiatief, bedankt Jumbo Veldhoven en Citycentrum Veldhoven.

Creatief leven

Cursus creatief leven:
Voor eenieder die iets wil veranderen in zijn of haar leven!
ย 
Gevoelens van alleen zijn, eenzaamheid of dat er iets niet klopt en je graag wilt veranderen.
Eenzaamheid kent iedereen op รฉรฉn of andere manier wel. Het kan vluchtig van aard zijn en na verloop van tijd vanzelf weg gaan, soms zijn ze blijvend van aard.ย Dan vormen ze een vast onderdeel van je leven.

Ontmoeting in Museum โ€™t Oude Slot gaat starten

Ontspanning รฉn zingeving voor mantelzorgers!

Een nieuwe wekelijkse activiteit van het Steunpunt Mantelzorg en Museum โ€™t Oude Slot, op het snijvlak van kunst en welzijn, gaat op 17 september starten. Het voegt iets toe aan het leven wat er anders niet zou zijn.

ย Kunst en cultuur is onmisbaar in het leven. Ze kunnen ieder mens een beetje gelukkiger maken, al is het maar een kort moment. Met dit uitgangspunt gaan Museum โ€™t Oude Slot en SWOVE hun krachten bundelen. Op het mooiste plekje van Veldhoven, in het restaurant van Museum โ€˜t Oude Slot, organiseert Steunpunt Mantelzorg wekelijks een culturele ontmoeting voor mantelzorgers. Degene voor wie je zorgt is ook welkom.

Klik hier voor meer informatie

Kijkt u uit voor babbeltrucs of financiรซle uitbuiting?

Een babbeltruc is een vorm van misleiding. Onbekenden spreken u aan, bijvoorbeeld bij u thuis of bij een pinautomaat. Ze gebruiken smoezen om uw vertrouwen te winnen. Financiรซle uitbuiting gaat bijvoorbeeld over het wegnemen van geld, sieraden en goederen, maar ook extra pinnen met de bankpas van de oudere.
Weet u?

โ€ข Waar u op moet letten bij babbeltrucs of uitbuiting?
โ€ข Hoe een telefonische babbeltruc gaat?
โ€ข Hoe een babbeltruc buitenshuis gaat?
โ€ข Wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden?

Klik hier voor meer informatie.
Bij vragen over deze en andere welzijn zaken kunt u terecht bij SWOVE.

Tips voor bij warm zomerweer

Alhoewel het wellicht nu nog niet heel warm is, delen we deze week preventief flesjes water uit een informatieve folder met tips over wat te doen bij aanhoudende hitte.

Samen is beter dan alleen, zorg voor elkaar en let extra op elkaar bij warm weer en steek elkaar een helpende hand toe.

Zintuigen te kort in de belevingstuin!

Deze zomer hebben we een zomerse inloop voor mantelzorgers in de Belevingstuin. Ook al is het geen echte mooie zomer, een bezoek aan de belevingstuin is telkens een feestje.

Afgelopen maandag hebben we de mantelzorgers verwend met enkele kleine attenties van de Bruna, Damesmode Bonita en van Pronk, de cadeauwinkel van Severinus.

Wil je ook eens verwend worden of ben je al geweest maar wil je nog een keertje komen? Op 23 augustus en op 6 september tussen 13.30 en 15.00 uur is er weer een Zomerse inloop in de Belevingstuin voor mantelzorgers. Degene voor wie men zorgt is ook welkom.

Klik hier voor fotoโ€™s

Deveny, onze nieuwe ouderenadviseur

Per 19 juli is Deveny onze nieuwe collega ouderenadviseur. Zij vervult de functie van Bas Delfsma, die bij Medidoย  als zorgconsulent een nieuwe carriรจre is begonnen.

Dag lieve allemaal,

Na een aantal fijne gesprekken bij SWOVEย heb ik een warm en fijn gevoel om te starten bij deze mooie organisatie.

Zomerse mantelzorgactiviteiten

Dit smaakt naar meer! Creatief bezig zijn en ontspannen, je leukste verhalen van het laatste jaar vertellen, je verdriet delen, de innerlijke mens verwennen, winnen met bowlen en nog veel meer! Dat hebben de mantelzorgers, jong en oud, de laatste maand weer ervaren tijdens de ontmoetingen van het Steunpunt Mantelzorg.

Deze zomer doen we het anders! Andere jaren staan in de zomer de activiteiten voor mantelzorgers op een laag pitje, maar deze zomer doen we het anders. We hebben in de zomervakantie elke week een activiteit voor mantelzorgers. En degene voor wie men zorgt is ook welkom.ย Allemaal met de bedoeling dat de mantelzorgers met een beetje vakantiegevoel naar huis gaan.

Kijk in onze agenda om te zien wat we precies gaan doen of klik hier voor het hele programma
Klik hier voor foto’s

Vaderdag traktatie van Jumbo

Jumbo, Burg. van Hoofflaan, trakteert alle mannen die mantelzorger zijn op wat lekkers. Iedereen heeft van het Steunpunt Mantelzorg een bon gehad waarmee men een zak afbak broodjes en een flesje jus d’orange kunnen ophalen deze week. Goed geregeld van Jumbo!

Eindelijk ontspanning voor mantelzorgers!

Steunpunt Mantelzorg Veldhoven is helemaal blij. Eindelijk mogen we elkaar voorzichtig weer gaan ontmoeten. Dat geldt dus ook voor mantelzorgactiviteiten. Het Steunpunt heeft dit echt gemist. Gisteren was de aftrap op het terrasje van Restaurant Ludiek. โ€œHet was weer zeer aangenaamโ€ zei een man, die met zijn vrouw was meegekomen. Voor de komende weken hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Het is vooral erop gericht om mantelzorgers en soms ook degene voor wie men zorgt te verwennen. Alles gaat natuurlijk volgens de RIVM-regels.

Wij hebben er zin in! Jullie ook?ย 

Klik hier voor het uitgebreide programma

Op de evenementenkalender vind je een overzicht van de activiteiten

CityCentrum steeds Dementievriendelijker

Door de toename van het aantal mensen met de diagnose dementie, treffen winkeliers deze steeds vaker in hun winkel aan. SWOVE introduceert nu een kaartje als handvat om met deze mensen het gesprek aan te gaan.

Tekst: Ad Adriaans

Dementievriendelijke samenleving stap dichterbij in Veldhoven

 

Wat goed dat jullie aan ons denken!

Deze woorden hebben we afgelopen maandag en dinsdag vaak gehoord van onze vrijwilligers. De medewerkers van SWOVE hebben bij ongeveer 200 vrijwilligers thuis een mooi ‘vrijwilligers op pad pakket’ afgegeven. Hiermee hebben we onze vrijwilligers op een heel persoonlijke manier in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet van het afgelopen jaar. De vrijwilligers waren blij verrast met het leuke pakket en de lekkere spullen. De persoonlijke aandacht werd echt gewaardeerd en via mail ontvingen we veel enthousiaste bedankjes. En iedereen hoopt snel weer volledig te kunnen beginnen met het vrijwilligerswerk!

Zonder onze vrijwilligers kunnen wij onze diensten niet leveren. Een welverdiend โ€˜Dank je welโ€™.

SWOVE in BEWEGING: wie helpt?

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die eens in de week actief met 3 bewegingstoestellen in de weer wil gaan. En dit, jawel, in de mooiste belevingstuin voor dementie in Veldhoven.

De dag en het tijdstip zijn nog nader in te vullen. Het gaat om ongeveer รฉรฉn tot anderhalf uur per week met een groepje mensen die zichzelf aanmelden bij SWOVE of er toevallig zijn.

Eenzaamheid nader verklaard

SWOVE gaat vanaf 15 april elke week een nieuwe editie betreffende eenzaamheid uitzenden. In een 11-tal weken wordt eenzaamheid nader verklaard in diverse themaโ€™s.

JUMBO zorgt voor wat lekkers met Pasen!

Meestal zien de mantelzorgers elkaar rondom de feestdagen op een gezellige bijeenkomst. Helaas kan dat voorlopig nog niet. Daarom is het Steunpunt Mantelzorg in overleg gegaan met de Jumbo, locatie Burg. van Hoofflaan, met een lekker resultaat! Namens Jumbo hebben we alle mantelzorgers een bon aangeboden voor een zakje lekkere paaseitjes. Voor thuis bij de koffie of thee.
De actie is geldig van 29 maart tot en met 3 april.

Gastvrouwen en -heren gezocht met oog voor geschiedenis en cultuur

Wellicht heeft u het bericht al voorbij zien komen dat SWOVE gaat samenwerken met Museum โ€™t oude Slot.

Zodra de situatie het toelaat gaan we Veldhovenaren met dementie en hun mantelzorgers de mogelijkheid bieden om 2 ochtenden in de week (woensdag en vrijdag) het museum te bezoeken. Hiermee bieden we hen zingeving en ontspanning.

Daarvoor zijn we opzoek naar een aantal vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer voor deze bezoekers beschikbaar zijn . We zoeken vrijwilligers die zowel affiniteit hebben met de doelgroep als met kunst en geschiedenis. Het is overigens niet nodig dat kandidaat vrijwilligers alles over het museum en de geschiedenis van Veldhoven weten.

Foto: www.museumoudeslot.nl

Museum โ€™t Oude Slot en SWOVE bundelen krachten

Museum โ€™t Oude Slot en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) bundelen in 2021 de krachten. Zij gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers een stukje ontspanning en zingeving bieden.

Zo dragen het museum en SWOVE bij aan een dementievriendelijke gemeente Veldhoven. Zodra de coronarichtlijnen het toelaten, wordt het museum twee ochtenden in de week opengesteld voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Vrijwilligers van SWOVE zijn op deze momenten aanwezig om de bezoekers te begeleiden.

Mantelzorgers in gesprek met wethouder van Dongen

We snakken allemaal naar contact en โ€˜elkaar ontmoetenโ€™. Maar met een groep bij elkaar komen, dat zit dat er nog even niet in. Het Steunpunt Mantelzorg heeft een alternatief bedacht: een digitale ontmoeting tussen mantelzorgers en wethouder Mariรซnne van Dongen.

Vrijwilliger aan het woord: roeping kent geen leeftijd

Pietย is samen met zijn vrouw Agnes vrijwilliger bij Vrijwillig Ter Zijde (VTZ). Ondanks zijn gevorderde leeftijd en eigen beperking heeft hij nog regelmatig contact met een cliรซnt.
โ€œIedere keer ben ik weer blij dat we elkaar gesproken hebben. Even horen hoe het gaat. Dat geeft me echt voldoening, er zijn voor een ander. Ik hoop dat ik dit, ondanks mijn beperking, nog lang kan blijven doen.โ€

Tijd voor een feestje: Samenwerking bestaat 1 jaar!

Sinds 1 jaar kunnen ouderen die gebruikmaken van SWOVE-maaltijdservice genieten van de maaltijden die verzorgd worden door De Maaltijdservice.

Of het nu om een warme of koude maaltijd gaat, iedere dag is er weer iets anders te kiezen. Dat was de voornaamste reden om een jaar geleden de samenwerking met De Maaltijdservice aan te gaan. Naast een โ€˜Menu du Chefโ€™ (dagmenu) kan er elke dag gekozen worden uit maar liefst vijf โ€˜A la Carte menuโ€™sโ€™ (keuzemenu). Favoriete maaltijd bij onze deelnemers is het sukadelapje, rode kool met appeltjes en aardappelpuree.

 

 

Rouw en verlies

Iemand die even met u meeloopt bij rouw en verlies.

SWOVE en Cordaad Welzijn springen bij met vervoer naar vaccinatiepunten

De coronavaccinaties zijn gestart, dat is beslist niemand ontgaan. De groep ouderen van 85 jaar en ouder in Veldhoven is opgeroepen en sommigen hebben de eerste prik gehad. Voor de vaccinatie moet je naar een locatie in Eindhoven of soms nog verder weg. Ouderen die geen mogelijkheid hebben voor vervoer, kunnen nu gebruik maken van de vervoersdienst van Cordaad Welzijn en/of Veldhopper van SWOVE.

Wil je een ritaanvraag doen? Graag ruim van tevoren (liefst 2 werkdagen) zodat we een vrijwillige chauffeur kunnen inplannen.ย Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
SWOVE 040 โ€“ 254 00 66
Cordaad Welzijn 040 – 253 67 89

SWOVE bleef sneeuwvrij

Veldhoven- De onverwacht zware sneeuwjachten en de daarop volgende strenge vorst hebben niet geleid tot noemenswaardige problemen bij de maaltijdbezorgers van SWOVE. Zoals gebruikelijk verliep de dienstverlening op rolletjes.

ย 

Het leek een beetje de omgekeerde wereld. โ€œHoe gaat het vandaag?โ€ Doorgaans is dat de openingsvraag van de maaltijdbezorger wanneer hij de maaltijd in een grote doos aanbiedt. Deze week kwam die vraag echter van de klant zelf. De meesten maakten zich ernstige zorgen over de route die de rijders afleggen. Radio en TV, voor de meesten het meest intensieve contact met de wereld buiten de eigen woning, leek de ijstijd in Brabant te zijn binnengevallen. Maar dat viel allemaal reuze mee. De gemeente had op maandag al vrij snel alle doorgaande wegen binnen de bebouwde kom onder controle, en daarom waren de klanten goed bereikbaar.

 

 

SWOVE draagt de senioren een warm hart toe

Zondag is het Valentijnsdag. De dag van liefde voor elkaar, voor je gezin, geliefden en naasten. De komende week ontvangen onze cliรซnten een attentie, speciaal gemaakt door Veldhovenaren. SWOVE steekt hiermee onze cliรซnten een hart onder de riem.

Winterse taferelen in de Belevingstuin

Wist u dat de Belevingstuin bij Bijenhoudersvereniging Ambrosius ook in de winter te bezoeken is? Van zonsopgang tot zonsondergang kunt u er terecht. Het ziet er nu prachtig uit. In het fotoalbum vindt u een impressie. De belevingstuin is aan de Berkt 37 in Veldhoven.

SWOVE verbindt oud en jong met Lego wedstrijd

Lego, wie kent het niet? Het speelgoed dat al decennialang favoriet is bij veel enthousiastelingen van alle leeftijden.

Nu we door de lockdown en de avondklok nog meer aan huis gebonden zijn, start Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven een actie waarmee de verbinding tussen generaties, jong en oud, wordt uitgebeeld.

Hoe kunnen we in Veldhoven fijn ouder worden?

Het meest passende antwoord: โ€œLiefst zo gezond en vitaal mogelijk!โ€

SWOVE; een partner voor senioren, mantelzorgers en inwoners van Veldhoven.

ย Wij zijn een organisatie waar u terecht kunt met al uw vragen op het gebied van Welzijn Wonen en Zorg. Alle vragen zijn mogelijk als u hierdoor maar op een zo prettig mogelijke manier zelfstandig kunt blijven leven en wonen.

Nieuw: telefonische verkenning voor mantelzorgers

Het laatste jaar is het extra duidelijk geworden dat we elkaar nodig hebben. Zeker als mantelzorger.
Gelukkig zijn er veel mensen die iets voor een ander willen doen. Maar dan moet je dat meestal wel zelf vragen! En juist dat vinden we vaak zo moeilijk. Daarom hebben we een nieuw aanbod: een telefonische korte verkenningstocht โ€˜Samen houd je het vol!โ€™

Klik hier voor de flyer met de uitgebreide uitleg.

Dementiecafรฉ Veldhoven gaat online in 2021

Hoe graag we ook zouden willen, voorlopig zit een Dementiecafรฉ op de manier zoals u het gewend bent er helaas niet in. De Dementiecafรฉโ€™s met vrije inloop die de werkgroep zes keer per jaar organiseerde bij het restaurant van Severinus aan de Wildeman trokken per keer tussen de 50 en 100 gasten. Zowel mantelzorgers, vrijwilligers, cliรซnten als professionals kwamen op de voor hen aansprekende onderwerpen af en lieten zich daar graag op een laagdrempelige manier informeren.

#NIEMANDALLEEN

Positief geluid

We leven namelijkย in een tijd waarin het soms moeilijk is lichtpuntjes te zien. Maar die zijn er, volop. Daarom wil het Oranje Fonds een positief geluid laten horen. Er gebeuren zoveel mooie dingen in ons land. Momenten die warmhartigheid creรซren. Mensen die steun bieden als dat nodig is. Het zijn juist die dingen die voor iemand een wereld van verschil kunnen maken. Deze tijd maakt extra duidelijkย hoe belangrijk het is dat er mensen in de buurt zijn die naar je omkijken.

Een klein gebaar

Door het opplakken van de sticker op jouw raam draag je bijย aan iets groters. Want met dit kleine gebaar maken we verbinding zichtbaar. Het is een vertrekpunt voor alle mensen die willen helpen. Met de sticker geef je aandacht aan iedereen die in ons land klaarstaat voor een ander. Je laat zien dat je het belangrijk vindt dat we verbonden zijn, in een tijd waarin afstand houden noodzakelijk is. Door de vlam weten we dat we er voor elkaar zijn.

U kunt de vlam hier bestellen.

Fijne jaarwisseling

Team SWOVE wenst u een fijne jaarwisseling. In 2021 hopen we opnieuw mooie verbindingen te leggen tussen ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers en goede buren.

Zorg goed voor elkaar.ย ๐Ÿ’—๐Ÿ’—

Santรฉ!

 

Orginele kerstaandacht voor de vrijwilligers

Elk jaar bedankt SWOVE alle vrijwilligers en medewerkers rond de Kersttijd. Met een gezellig Kerstsamenzijn en een kerstpakket. Dit jaar helaas niet op een gezellig versierde locatie met een drankje en een hapje. Maar SWOVE zou SWOVE niet zijn, en daarom is er een sfeervolle, coronaproef kerstpresentjes-afhaalpunt gecreรซerd voor het kantoor op de Burg. van Hoofflaan. Verspreid over de hele dag, werden persoonlijk maar vooral rekening houdend met de maatregelen, ย de kerstattenties aan onze vrijwilligers uitgereikt. De kerstmuziek, de speciaal voor kerst verklede medewerkers en niet te vergeten het โ€˜haardvuurโ€™ zorgde dat er toch, voor heel kort dan, even het fijne kerstgevoel was. De vrijwilligers reageerde verrast en enthousiast.

Ondertussen werden verschillende jubilarissen die 15 of 25 jaar vrijwilliger zijn van SWOVE, verrast met een attentie en een bos bloemen. Uitgereikt door onze voormalige directeur Theo Coppens.

Het uitgebreid ontmoeten en met elkaar praten bewaren we voor 2021.

SWOVE wenst iedereen veel gezondheid, een fijne Kerst en een fantastisch 2021 toe! En vooralโ€ฆ..blijf gezond.

Beweegwijzer 55+ nu verkrijgbaar

Deย Gemeente Veldhovenย heeft een overzicht gemaakt i.s.m.ย Cordaad Welzijnย voor 55-jarige en ouder. De beweegwijzer van Max Vitaal is een mooi overzicht van wat er allemaal te doen is op sport- en doelgebied in Veldhoven. Dit overzicht helpt u om de stap te zetten actief te worden en blijven. Mocht u er 1 willen ontvangen kunt u de beweegwijzer ophalen bij o.a. huisartsen,ย Bibliotheek Veldhoven, gemeentehuis e.d. en uiteraard bij SWOVE.

 

Ook in coronatijd zijn wij bereikbaar

Bent u senior of mantelzorger in Veldhoven en heeft u vragen over Welzijn, Wonen of Zorg. Dan kunt u ons op werkdagen tussen 09:00 en 12:oo uur bereiken op nummer 040-254 00 66.

Het Steunpunt Mantelzorg is rechtstreeks bereikbaar op nummer:ย 040-253 42 30

U kunt ons ook mailen viaย info@swove.nlย enย steunpuntmantelzorgveldhoven@swove.nl

Ons kantoor is momenteel alleen op afspraak te bezoeken.

 

SWOVE biedt een luisterend oor bij rouw en verlies in coronatijd

Steeds meer Veldhovenaren krijgen te maken met de gevolgen van de coronacrisis. SWOVE biedt ook bij verlies en rouwverwerking een luisterend oor.

Enquรชte : Op welke manier kan SWOVE u helpen in Coronatijd?

Heeft u een paar minuutjes voor ons? Om meer besmettingen met Corona te voorkomen heeft SWOVE de meeste reguliere diensten en activiteiten voorlopig geannuleerd. We willen graag weten hoe we u in deze lastige periode toch op een veilige en voor u waardevolle manier kunnen bijstaan.

Grand Finale van “De Morgen Gezond Weer Op Challenge”

Informatiepunt Dementie On Tour

De week van 21 tot 27 september staat wereldwijd in het teken van dementie. Maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en allerlei organisaties geven daarom extra aandacht aan de verschillende vormen van dementie. Voor SWOVE en Omroep Veldhoven een goede reden om de samenwerking op te zoeken. Veel activiteiten, zoals het Dementiecafรฉ en de spreekuren bij de Dementheek, hebben geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. De doelgroep van deze activiteiten heeft wel behoefte aan informatie. Daarom zijn Omroep Veldhoven en het Informatiepunt Dementie van SWOVE samen on tour gegaan langs verschillende ondersteunende diensten.

SWOVE start met โ€œMorgen Gezond Weer Op Challengeโ€

Nu de Coronacrisis alweer ruim een half jaar een grote stempel drukt op ons bestaan, wordt het tijd om ons te bezinnen op hoe we de komende tijd richting aan ons leven gaan geven. Zijn er ondanks alle beperkingen toch nog mogelijkheden om er het beste van te maken? Kunnen we onze kwaliteit van leven nog een duwtje in de rug geven?

Activiteiten voor mantelzorgers starten weer

Na een half jaar annuleringen, gaan we volgende week starten met activiteiten voor mantelzorgers. We hopen weer veel blije gezichten te zien. In augustus hebben we al een kleine activiteit gehad en merkte we dat de mantelzorgers de gezelligheid van โ€˜elkaar zienโ€™ erg missen.
We organiseren het allemaal wat anders als voorheen, want het wordt natuurlijk โ€˜Coronaproef ย โ€˜. Wil je weten wat we gaan doen en hoe je je aan kan melden: kijk in het activiteitenoverzicht september. Wie weet tot snel!

SWOVE ontvangt 10.000 euro van het Oranje Fonds

SWOVE zet zich al meer dan 50 jaar in voor ouderen in Veldhoven zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen en deel blijven nemen aan de Veldhovense samenleving.
De afgelopen maanden is er veel veranderd. Met de bijdrage van het Oranje Fonds wil SWOVE het contact-op-afstand tussen vrijwilliger en cliรซnt verder versterken.

Geslaagde reรผnie Met elkaar

Sinds half maart liggen de activiteiten voor mantelzorgers stil. Steunpunt Mantelzorg hoorde steeds vaker dat mantelzorgers echt veel behoefte aan contact hebben. En binnen de richtlijnen van het RIVM is best wat mogelijk. Daarom was woensdag 19 augustus weer de eerste activiteit van het Steunpunt. Op een nieuwe locatie, lunchroom The Post, was een reรผnie van โ€˜Met Elkaarโ€™ op woensdag. De aanwezige mantelzorgers en gastheren/vrouwen genoten van het weerzien. Het voelde als een echte reรผnie!

SWOVE zorgt voor extra afkoeling

Al dagen vallen de mussen van het dak en het blijft nog wel even zo! Voor ouderen รฉn voor onze vrijwilligers is extra goed drinken dus een must.
De medewerkers van SWOVE hebben op deze tropische dag hun klanten en de vrijwilligers extra verwend. Alle klanten van de maaltijdservice en de vrijwilligers die deze maaltijden op het heetst van de dag bezorgen, hebben een koel flesje water gekregen en een korte uitleg met wat men juist met deze aanhoudende hitte moet doen.

In gesprek met Patricia Kohlen: ouderenadviseur specialist eenzaamheid

Over de impact van eenzaamheid op het leven van 2 van haar cliรซnten en het effect van de begeleiding die ze hen geeft. Dit is deel twee van twee ervaringsverhalen.

Een cliรซnt (84 jaar) is na het overlijden van haar man, in een diep gat gevallen.
De onderliggende reden daarvan was โ€˜eenzaamheidโ€™. Het is een ontzettend lieve, zelfstandig wonende vrouw. Samen met haar man had ze altijd een succesvolle onderneming en daarnaast een rijk sociaal leven. Ze gingen er samen veel opuit.

Steunpunt Mantelzorg op afspraak open

Gelukkig mag en kan er weer steeds meer per 1 juli. Dit betekent dat het Steunpunt Mantelzorg voor ondersteuning of voor een luisterend oor weer open is op afspraak. En telefonisch zijn we natuurlijk, zoals voorheen, alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Na de zomer (eind augustus/begin september) starten we weer met leuke activiteiten voor mantelzorgers. Dit gebeurt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door o.a. het opvolgen van de RIVM richtlijnen zoals de 1,5 meter afstand en een gezondheidscheck. Hou onze evenementenkalender in de gaten. Hopelijk tot snel.

In gesprek met Patricia Kohlen: gecertificeerd, ouderen adviseur โ€˜specialist eenzaamheidโ€™ bij SWOVE

In gesprek met Patricia Kohlen gecertificeerd, ouderenadviseur โ€˜specialist eenzaamheidโ€™ bij SWOVE

Over de impact van eenzaamheid op het leven van twee van haar cliรซnten en het effect van de begeleiding die zij hen geeft. Dit is deel 1 van twee ervaringsverhalen. Volgende week volgt deel 2.

In gesprek met Marion van Bekkum.

In gesprek met Marion van Bekkum.
Ondersteuner bij โ€˜Samen de dag doorโ€™ en โ€˜Steunpunt Mantelzorgโ€™ van SWOVE.

Ik ben Marion van Bekkum, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Sinds 3 jaar werk ik met veel plezier bij SWOVE. Ik geef ondersteuning bij de activiteiten van โ€˜Samen de dag doorโ€™ en โ€˜Steunpunt Mantelzorgโ€™. Daarnaast motiveer ik vrijwilligers die de deelnemers daarbij begeleiden.

De belevingstuin mag weer bezocht worden.

DE BELEVINGSTUIN

EEN PRACHTIGE PLEK ALS U RUST EN ONTSPANNING ZOEKT

Tekst: Poul de Gier

De belevingstuin van bijenhoudervereniging St Ambrosius te Oerle is met inzet van velen tot stand gekomen. Ze is vooral bedoeld voor een uitstapje van onze medeburgers met een vorm van dementie. In een toelichting op de site van St Ambrosius wordt dit als volgt uitgelegd: De ‘belevingstuin kan hen motiveren om te bewegen op een fijne en gezonde manier. Men wandelt door een veilige, mooie tuin vol met herinneringen. Het begrip โ€“ een tuin moet je kunnen beleven โ€“ vindt steeds meer begrip in onze samenleving. Een tuin die staat voor: bewegen, horen, luisteren, zien, proeven en voelen’.

 

In gesprek met een mantelzorger

In gesprek met een mantelzorger

Ik ben 84 jaar, getrouwd en moeder van 2 zonen en 1 dochter. Ook ben ik oma van 7 kleinkinderen. 1 zoon is helaas op 37 jarige leeftijd overleden aan leukemie. Ik mis hem enorm, maar zijn positiviteit en de hechte band met mijn zoon en dochter geven mij de kracht om door te gaan.

Nadat de kinderen naar de middelbare school gingen ben ik jaren als onderwijzeres werkzaam geweest bij basisschool de โ€˜Op Dreefโ€™. Eerst als vrijwilliger, maar later als werknemer.

In Gesprek met Marianne; maaltijd bezorger SWOVE

Ik ben Marianne Verbeek en ben 56 jaar, getrouwd en moeder van 3 dochters. Jarenlang ben ik als verpleegkundige werkzaam geweest in het ziekenhuis, maar moest daar een paar jaar geleden door rugklachten mee stoppen. Daarna ben ik in de politiek gegaan en vrijwilligerswerk gaan doen bij SWOVE. Van de politiek heb ik inmiddels afscheid genomen. Vrijwilligerswerk doe ik nog steeds bij SWOVE en Humanitas.

Steunpunt Mantelzorg gaat digitaal

Mantelzorgers en de medewerkers van het steunpunt missen het contact op dit moment. Elke week wasย er een activiteit gepland en die vervallen nu allemaal. Daarom zijn ze druk op zoek naar alternatieven. Er wordt vooral veel gebeld en gemaild. Maar volgende week dinsdag is de eerste digitale activiteit gepland: een stoel pilates les. Meer weten, kijk bij evenementen.
Als deze middag een succes is, plannen we gauw meer van dit soort ontmoetingen!

Update kaartenactie SWOVE

Enige tijd geleden ontvingen alle cliรซnten van SWOVE via de post een kaart waarin hen de mogelijkheid werd gegeven om zich aan te melden voor een kaartje van of een praatje met een vrijwilliger van de activiteit waar men normaal gesproken aan deel neemt. Inmiddels hebben zich hier 28 personen voor aangemeld. Vrijwilligers van de activiteiten, zoals Samen De Dag Door, Eetpunten, Alleen Koffie, Veldhopper e.a. die hadden aangegeven iets voor deze cliรซnten te willen betekenen, zijn voorzien van de benodigde contactgegevens.

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

SWOVE & CORONA

Net als heel veel andere dienstverlenende organisaties heeft ook SWOVE, Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven, moeten besluiten haar werkwijze aan te passen. Nu ouderen niet kunnen binnenlopen, de medewerkers niet op huisbezoek gaan en groepsbijeenkomsten zijn stilgelegd, staan telefoon en mail klaar om toch contact te hebben. In deze bijzondere tijd geldt dat voor alle Veldhovenaren die een praatje willen dan wel vragen hebben.

door Poul de Gier

Gulle gift voor maaltijdgasten

Een zeer gulle gever zorgt ervoor dat met Pasen onze gasten van de maaltijdvoorziening allemaal een mooi bosje bloemen met begeleidend kaartje ontvangen van SWOVE.

Hoe om te gaan met iemand met dementie die het niet meer begrijpt?

Het Eindhovens Dagblad plaatse 7 april een interessant artikel over dementie en mantelzorg:

Voor mensen met dementie is het nog lastiger als het bezoek wegvalt; zij begrijpen lang niet altijd waarom er afstand moet worden gehouden. Hoe help je kwetsbare ouderen als je niet mag langskomen? Tips voor als een dierbare thuis woont of in het verpleeghuis.

Het hele artikel lees je hier.

 

Maatregelen rondom Corona aangescherpt

Vanwege het coronavirus hebben we onze werkzaamheden aangepast. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, is het kantoor van SWOVE in ieder geval tot maandag 1 juni gesloten. Onze bijeenkomsten en activiteiten gaan niet door. De warme maaltijdvoorziening aan huis gaat wel door.
Wij zijn wel telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur op nummer 040-254 00 66
Heb je een vraag of behoefte aan een praatje?
Neem dan contact met ons op via telefoon, email of onze contactpagina https://www.swove.nl/contact/ . Geef je telefoonnummer door dan nemen wij contact met je op.ย Wil je iets doen voor een ander of heb je een goed idee?ย Kijk dan op de website van Cordaad.ย ย https://www.veldhovenvoorelkaar.nl/coronahulp

Laatste nieuws maatregelen Coronavirus

In verband met de onzekerheden rondom het coronavirus en de berichtgeving van de laatste 24 uur, hebben we vandaag (12-3-2020) besloten om alle activiteiten en bijeenkomsten op te schorten. Dit betekent dat met ingang van a.s. maandag alle reeds gemaakte afspraken komen te vervallen. Reeds gemaakte afspraken worden telefonisch of per mail afgehandeld. Hierdoor worden sociale contacten tot een minimum beperkt.

Specsavers steunt SWOVE met mooi bedrag

Voor het 10e jaar op rij hebben klanten van Specsavers met hun aankoop weer een financiรซle bijdrage kunnen leveren aan goede doelen via Stichting Specsavers Steunt. Voor Specsavers Veldhoven was dit in 2019 SWOVE Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven, waarvoor 900,00 euro is gespaard. Afgelopen week is door de medewerkers van de winkel de cheque aan SWOVE Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven overhandigd. (Bron; Veldhovens Weekblad)

Truffelburger van Route 66

In 2019 stond de truffelburger bijย Restaurant Route 66 Veldhovenย op het menu, waarbij โ‚ฌ2,50 (per verkochte hamburger) gedoneerd wordt aan een goed doel. SWOVE was dit goede doel.

Maatregelen Corona-virus

Mededeling betreffende SWOVE activiteiten zoals eetpunten, โ€˜Samen De dag Doorโ€™, โ€˜Alleen Koffieโ€™ en โ€˜Steunpunt Mantelzorgโ€™. Indien u klachten heeft: hoesten, verkoudheid en/of koorts, blijf dan thuis en voorkom hiermee besmetting van andere deelnemers.

Leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers

Steunpunt Mantelzorg is er ook voor jonge mantelzorgers. Samen met Cordaad Welzijn organiseren we leuke activiteiten. Het is namelijk fijn als jonge mantelzorgers andere jongeren ontmoeten en samen verwend worden. Ze kunnen kiezen uit lekker chillen, lasergamen of bowlen.
Wil je weten wanneer?ย klik hier

Meer weten over jonge mantelzorgers en/of aanmelden? klik hier

Mini symposium “Een dementievriendelijk Veldhoven volgens de sociale benadering”.

Donderdag 30 januari mochten wij in het kader van ons 50 jarig bestaan bijna 200 gasten verwelkomen in theater De Schalm op het mini symposium :”Een dementievriendelijk Veldhoven volgens de sociale benadering”. Een interactief programma waarbij veel nieuw inzichten zijn opgedaan.ย 

Kruip in de huid van iemand met dementie.

Met ingang van dinsdag 4 februari kunnen belangstellenden op afspraak met behulp vanย VR (Virtual Reality) , de dementiebril, ervaren hoe het is om dementie te hebben. Om de week op dinsdagavond of woensdagmiddag kan bij SWOVE van deze aanbieding gebruik gemaakt worden. Inclusief voor- en nagesprek duurt een sessie 40 minuten

Mooie Mantelzorg Momenten

Mantelzorger ben je elke dag. Daarom biedt Steunpunt Mantelzorg vanaf dit jaar de extra verwenactiviteiten niet meer aan in รฉรฉn mantelzorgweek in november, maar verspreid over heel het jaar. We noemen het voortaan Mooie Mantelzorg Momenten. Dat wordt dus genieten.ย De eerste Mooie Mantelzorg Momenten zijn bloemschikken en een creatieve avond.
Graag vooraf opgeven bij Steunpunt Mantelzorg.

Veldhopper feestje: 30.000 blije ouderen!

Veldhopper, de vervoersdienst van SWOVE voor kwetsbare ouderen, heeft sinds de start 30.000 ouderen blij gemaakt met een ritje door een Veldhopper chauffeur. Een hele prestatie die we niet ongemerkt voorbij hebben laten gaan. Samen met een aantal ouderen en een flinke groep chauffeurs hebben we hier afgelopen donderdag even bij stil gestaan.
Meer weten van Veldhopper: klik hier.

Nieuw activiteiten programma begin 2020

Het nieuwe activiteitenprogramma 2020 is klaar. Klik hier voor alle activiteiten en schrijf je in!

De mantelzorgweek is gestart

Zaterdag 9 november is de mantelzorgweek gezellig gestart met een meezing middag o.l.v. koor Cantare in de muziekschool Art4U. Tijdens deze openingsmiddag mochten de mantelzorgers degene voor wie ze zorgen ook meenemen. Want samen naar een leuk uitje gaan is natuurlijk leuker dan alleen. Wethouder Mariรซnne van Dongen was ook aanwezig.

Bekijk hier de fotoreportage van deze middag.

Nieuw mantelzorgnieuwsbulletin is uit

Het nieuwe mantelzorgnieuwsbulletin is uit. Hierin staan de laatste nieuwe activiteiten voor mantelzorgers. Een aantal activiteiten is speciaal voor de mantelzorger en degene voor wie men zorgt.

Bekijk hier het nieuwsbulletin

Mantelzorgweek van 9 t/m 15 november 2019

In deze week zetten we mantelzorgers in het zonnetje met diverse leuke activiteiten.
Dit jaar hebben we speciaal voor jongere en oudere mantelzorgers aparte activiteiten! En veel in de avond, zodat werkende mantelzorgers ook tijd hebben om te komen.
Doe je mee? We starten op 9 november om 14 uur met een feestelijke opening: een meezingmiddag o.l.v. koor Cantare. Deze middag is voor mantelzorgers en als je wilt mag degene voor wie je zorgt meekomen. Mantelzorgers ouder dan 21 jaar mogen deelnemen aan รฉรฉn activiteit. Jongeren zijn bij beiden activiteiten welkom.
Meer weten en/of inschrijven ouder dan 21 jaar: klik hier
Meer weten en/of inschrijven jonger dan 22 jaar: klik hier

โ€˜Met elkaarโ€™ heeft 2 nieuwe locaties

Samen ontspannen? Wie wil dat niet! Heb je als mantelzorger zin in een uitje zonder gedoe, waar je samen naar toe kunt? โ€˜Met elkaarโ€™ heeft 2 nieuwe locaties.

Kijk hier voor meer informatie

Dementheek

Heb je vragen over dementie? Of wil je je ervaringen met de ziekte graag delen met iemand anders? Dat kan tijdens de inloopmomenten van de dementheek, waar je ook aan kunt sluiten bij leuke laagdrempelige activiteiten.

Feestelijke opening Belevingstuin BijenBerkt

Woensdagmiddag 3 juli heeft de opening van de tuin plaats gevonden. Hugo Borst schrijver van onder andere het โ€˜Manifest voor Dementieโ€™, heeft de officiรซle opening verricht. Voorafgaande hebben wethouder Mariรซnne van Dongen (Sociaal Domein) en Leo Hendriks (voorzitter projectgroep en bestuur St. Ambrosius Veldhoven) het woord gevoerd.

Bekijk hier de fotoโ€™s van deze middag

Vacature Communicatie & P.R. medewerker

Cordaad Welzijn, SWOVE, Wel! Welzijn de Kempen โ€“ bepaalde tijd 12 uur per week.

De drie organisaties hebben in het najaar 2018 met elkaar afgesproken en vastgelegd om de onderlinge samenwerking substantieel te intensiveren. Een van de stappen is het werven van รฉรฉn Communicatie & P.R. medewerker voor de 3 organisaties.

Geen tijd voor chillen!

Voor lekker chillen was geen tijd! Zo bleek al gauw op de speciaal georganiseerde chill middag voor jonge mantelzorgertjes. Juist in de Paasvakantie leek het Steunpunt Mantelzorg en Cordaad Welzijn leuk om deze groep eens te verwennen.

Bekijk hier de fotoโ€™s van deze middag
Meer weten of een jonge mantelzorgers aanmelden? Klik hier

VTZ viert 25 jarig bestaan

Op woensdag 17 april 2019 is er een vrolijke bijeenkomst geweest voor de vrijwilligers van Vrijwillig Ter Zijde in de Janโ€™s Polder in Veldhoven. De toneelgroep Marvilde ontving alle gasten uitbundig en Vertelclub Veldhoven vertelde een mooi verhaal over de liefde en liefdevol werk. Ook Nicole Verhoeven was aanwezig die verborgen talenten naar boven haalt met kunst. Veel vrijwilligers zeggen dat het werk veel voldoening geeft. Je krijgt er meer voor terug dan dat je levert!

Eenzaamheid is er altijd

Eenzaamheid, een bekend begrip waaraan we een eigen invulling geven. Je kunt het, volgens kenners, herkennen aan een terug getrokken bestaan leiden, aan minder contact hebben met de buren of kennissen. Die eenzame oudere persoon in de straat die niemand ziet. Maar is dat wel een duidelijk signaal?

ASML medewerkers werken in Dementietuin

ASML medewerkers hebben de afgelopen week gewerkt aan de belevingstuin voor dementie, gesitueerd bij de Bijenhoudersvereniging St.-Ambrosius aan de Berkt in Oerle. Bedankt voor het harde werken en de inzet om de tuin steeds meer vorm te geven!

Rotary Club Eindhoven laat mantelzorgers genieten

โ€œHet doel โ€˜even de mantelzorger laten genietenโ€™ is absoluut bereikt!โ€. Dit was een van de vele tevreden reacties na afloop van de gezellige middag in het Ontvangstlokaal De Bierparel. Rotary Club Eindhoven had onze mantelzorgers uitgenodigd op 16 maart voor een geheel verzorgde rondleiding bij de Budelse Brouwerij.
Bekijk hier de fotoโ€™s van deze middag

Intense verhalen en nuttige tips tijdens symposium โ€˜Samen sterk voor jonge mantelzorgersโ€™

Samen met de ervaringsdeskundigen en het publiek is het symposium โ€˜Samen sterk voor jonge mantelzorgersโ€™ op 21 februari 2019 een bijzonder leerzame avond geworden. Met stellingen als โ€œDat je thuis zorgtaken hebt, is een makkelijk excuus om je huiswerk niet te makenโ€ en โ€œIk heb de afgelopen week contact gehad met een jonge mantelzorgerโ€ wist de avondvoorzitter Maarten Klomp in รฉรฉn seconde de aandacht van het publiek te trekken.
Bekijk hier de foto’s van deze avond

Symposium Samen sterk voor jonge mantelzorgers

Met deze titel organiseren verschillende organisaties een boeiend interactief symposium voor professionals werkzaam in Veldhoven.
De avond is op 21 februari van 19.30 โ€“ 21.30 uur.
Aanmelden: mail naar symposium21-2@swove.nl met vermelding van naam en functie

Dit is SWOVE!

Het TechniekHuys was net groot genoeg voor alle medewerkers en vrijwilligers van SWOVE voor de jaarlijkse Kertsborrel. Na een persoonlijke ontvangst van alle vrijwilligers met koffie/thee en lekkers was het tijd voor enkele warme bedankjes van SWOVE directeur Theo Coppens en de voorzitter van het bestuur Henk Coppens.

Thuis werkt aan belevingstuin dementie

Woningstichting Thuis heeft afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken om de belevingstuin voor dementie verder vorm te geven.

Geslaagde mantelzorgweek

Een mantelzorgweek vol met ontspanning en verwennerij zit er weer op. Rond de 200 mensen hebben we kunnen verwennen met een leuke activiteit, wat lekkers en extra aandacht.
Bekijk hier de fotoreportage van deze week.

Rie en Jack: Vief en Actief!

Rie en Jack: Vief en actief!

Rond de negentig zijn ze, Rie van de Bergh en Jack de Waard. En daarmee de oudste vrijwilligers, die zich samen met SWOVE inzetten voor de oudere medemens. Dit is overigens maar een van de activiteiten die ze in het sociale domein ondernemen. Mensen-mens, zo noemen ze dat tegenwoordig en als je dat al je hele leven bent, ben je goed bezig (geweest).