040-254 00 66 info@swove.nl

Mantelzorgers

Heb je soms het gevoel kopje onder te gaan bij het uitvoeren van je zorgtaken voor bijvoorbeeld je kind, je partner, een buur of goede vriend? Weet dan dat SWOVE er is om je te ondersteunen. In de vorm van een gesprek, ontspannende activiteiten, cursussen om beter voor jezelf te leren zorgen of respijtzorg om even weg te kunnen van de situatie. Laat het ons weten en wij zijn er voor je.

Zelfredzaamheid is mooi, maar ‘samenredzaamheid’ is nog veel mooier.

Steunpunt mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg is elke werkdag geopend van 9.00-13.00 uur en daar kun je zo binnenlopen op Sterrenlaan 15, om een vraag te stellen of een praatje te maken. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken, zodat je zeker weet dat een medewerker van SWOVE tijd heeft.

Neem contact op via 040-2534230 of mail naar: mantelzorg@swove.nl.

Jonge mantelzorgers

Aan mantelzorg is geen leeftijd gebonden. Als kind of jongere kun je al zorgtaken op je nemen of je zorgen maken over een ouder, broer of zus. Weet dat je niet de enige bent, al voelt dat misschien soms zo. Zit je met vragen of wordt het je soms even te veel? Dan mag je bij ons aankloppen en gaan we samen kijken hoe we je taken kunnen verlichten. Het is in ieder geval belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Onze ‘mantelzorgwaardering’ en onze vrijwilligers kunnen je daarbij helpen.

Respijtzorg

Wat zou het fijn zijn als iemand even de mantelzorg overnam, zodat je tijd hebt om te sporten, studie door te nemen of bij te slapen. Respijtzorg is het tijdelijk en volledig overdragen van zorgtaken en maakt het mogelijk om even alles los te laten.

Deze ondersteuning heeft vele vormen. SWOVE helpt graag mee om uit te zoeken wat mogelijk is en wat bij je past.

SWOVE organiseert zelf lokale, kortdurende en laagdrempelige respijtzorgactiviteiten voor mantelzorgers. Bij een aantal daarvan is degene voor wie men zorgt ook welkom. Kijk op de agenda waar en wanneer we een activiteit organiseren.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Veldhoven kent een regeling waarin hun waardering richting mantelzorgers wordt uitgesproken. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor deze jaarlijkse waardering? Laat ons weten dat je mantelzorger bent voor iemand in Veldhoven en wij regelen de waardering voor je.

Bekijk onze brochure voor meer informatie over de regeling hier.

Stel jouw vraag of meld je aan!

Met ons in contact komen is niet moeilijk.
Loop gerust eens binnen, bel of mail ons, dan verwijzen we je graag naar de juiste activiteit of geven antwoord op je vragen.

040-2540066

Sterrenlaan 15
5503 BG Veldhoven

Ga naar de inhoud