Terug naar nieuws

Veldhopper bestaat 5 jaar!

16.000 ritten en 22.000 kwetsbare ouderen vervoeren is best wel iets om trots op te zijn! En dat zijn we ook bij SWOVE. Afgelopen vrijdag bestond Veldhopper 5 jaar. Veldhopper is een vervoersdienst op maat voor kwetsbare ouderen. Door Veldhopper kan deze speciale doelgroep er zelfstandig op uit en meestal worden daardoor de mantelzorgers ook minder belast. Zo’n mijlpaal was reden voor een klein feestje. Samen met de klanten en de vrijwilligers is er, onder het genot van een speciale feesttaart, bij stil gestaan.

Op 15 juni 2013 is Veldhopper officieel van start gegaan. In deze 5 jaar groeide de vervoersdienst uit van 7 naar 33 vrijwillige chauffeurs en het klantenbestand naar 80 kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen onze chauffeurs de ouderen van achter de voordeur naar de plek van bestemming. En dit allemaal op vrijwillige basis. Iets waar SWOVE trots op is. Daarom was een klein feestje op zijn plaats.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Doordat de klanten Veldhopper goed weten te vinden en het bijna zomervakantie is, zijn we op zoek naar mensen die goed om kunnen gaan met kwetsbare thuis wonende ouderen en graag auto rijden. Dit vrijwilligerswerk op invalbasis of op vaste basis. Aanmelden kan per mail bij de coördinator Anke van Hest (a.hest@swove.nl) of telefonisch op telefoonnummer 040-254 00 66.