Terug naar nieuws

SWOVE en Cordaad Welzijn springen bij met vervoer naar vaccinatiepunten

De coronavaccinaties zijn gestart, dat is beslist niemand ontgaan. De groep ouderen van 85 jaar en ouder in Veldhoven is opgeroepen en sommigen hebben de eerste prik gehad. Voor de vaccinatie moet je naar een locatie in Eindhoven of soms nog verder weg. Ouderen die geen mogelijkheid hebben voor vervoer, kunnen nu gebruik maken van de vervoersdienst van Cordaad Welzijn en/of Veldhopper van SWOVE.

Veel ouderen of mensen die minder mobiel zijn, maakten al regelmatig gebruik van deze diensten. Voor de pandemie werden er tientallen ritten per dag gereden door vrijwillige chauffeurs in hun eigen auto. Omdat iemand een afspraak in het ziekenhuis heeft, of omdat een 85-jarige graag op tijd bij haar geliefde activiteit wil zijn of omdat ze een bezoek wil brengen aan haar man die in een zorgcentrum woont.

Voor ouderen die geen andere manier hebben om bij de vaccinatielocatie te komen, staan de vrijwillige chauffeurs van Cordaad Welzijn en SWOVE klaar. Tegen betaling van € 2,50 per enkele rit in Veldhoven of € 0,39 per kilometer buiten Veldhoven. De ervaren vrijwilliger haalt de ouderen thuis op en brengt ze coronaproof op en neer naar de coronavaccinatie locatie. De ouderen moet wel zelfstandig in en uit de auto kunnen, een rollator meenemen kan.

De vrijwillige chauffeur Jolanda van Zeeland kreeg na afloop van Nel van der Pas te horen: “Wat ben ik toch blij met jou, anders moest ik met een taxi naar de vaccinatielocatie.”

Wil je een ritaanvraag doen? Graag ruim van tevoren (liefst 2 werkdagen) zodat we een vrijwillige chauffeur kunnen inplannen.

Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
SWOVE 040 – 254 00 66
Cordaad Welzijn 040 - 253 67 89