Terug naar nieuws

SWOVE & CORONA

Net als heel veel andere dienstverlenende organisaties heeft ook SWOVE, Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven, moeten besluiten haar werkwijze aan te passen. Nu ouderen niet kunnen binnenlopen, de medewerkers niet op huisbezoek gaan en groepsbijeenkomsten zijn stilgelegd, staan telefoon en mail klaar om toch contact te hebben. In deze bijzondere tijd geldt dat voor alle Veldhovenaren die een praatje willen dan wel vragen hebben.

door Poul de Gier

Bij het begin van de coronacrisis heeft SWOVE aan alle Veldhovenaren met wie ze contact onderhoudt een kaart gestuurd. Een mooie kaart met bloeiende tulpen op de voorzijde. Tulpen die lente voorspellen maar ook een teken zijn dat corona voorbij gaat. Op de achterzijde heeft ze laten weten dat als er behoefte is aan een praatje of als er vragen zijn, er altijd gebeld kan worden. De medewerkers staan de bellers dan direct te woord en als ze thuis werken, wat in deze dagen veel voorkomt, wordt er teruggebeld. Bij SWOVE blijven de medewerkers op deze manier gewoon aan het werk en hebben in deze omstandigheden zeker tijd om met iedereen te praten.

Aarzel niet te bellen of te mailen

De kaart is, zoals gezegd, aan alle bij SWOVE bekende ouderen toegestuurd. Maar corona roept niet alleen bij ouderen vragen op. Het kan zijn dat ook Veldhovenaren uit een andere leeftijdsgroep wel eens even willen praten of met een vraag zitten. Aarzel dan niet te bellen of te mailen. En, zoals dat door de medewerkers van SWOVE altijd gebeurt, vragen die op het terrein van andere dienstverleners liggen, zullen uiteraard worden doorgespeeld.

Kortom: in tijden van angst, onzekerheid en sociale afstand vraagt SWOVE zich af: ‘Hoe gaat het met u?‘ en voegt daaraan toe: ‘We horen graag van u!’

SWOVE is iedere werkdag van 9 tot 12 uur bereikbaar onder telefoonnummer 040-254.00.66 en e-mailadres info@swove.nl. De website is: www.swove.nl

Maaltijden, misschien hebt u dat al eerder gelezen, worden nog steeds door SWOVE bij kwetsbare ouderen thuisbezorgd.