Terug naar nieuws

SWOVE bleef sneeuwvrij

Veldhoven- De onverwacht zware sneeuwjachten en de daarop volgende strenge vorst hebben niet geleid tot noemenswaardige problemen bij de maaltijdbezorgers van SWOVE. Zoals gebruikelijk verliep de dienstverlening op rolletjes.

 

Het leek een beetje de omgekeerde wereld. “Hoe gaat het vandaag?” Doorgaans is dat de openingsvraag van de maaltijdbezorger wanneer hij de maaltijd in een grote doos aanbiedt. Deze week kwam die vraag echter van de klant zelf. De meesten maakten zich ernstige zorgen over de route die de rijders afleggen. Radio en TV, voor de meesten het meest intensieve contact met de wereld buiten de eigen woning, leek de ijstijd in Brabant te zijn binnengevallen. Maar dat viel allemaal reuze mee. De gemeente had op maandag al vrij snel alle doorgaande wegen binnen de bebouwde kom onder controle, en daarom waren de klanten goed bereikbaar.

 

Gladde plekken

Waren er helemaal geen problemen? Toch wel een beetje. Niet iedereen is in de gelegenheid om het pad voor de oudere buur sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden. Daardoor kwamen de meeste klanten bijna niet meer buiten. Die soms gladde stoep kon ook een probleem zijn voor de bezorger.  Bij de klant aan de deur is er alle tijd. Op weg van het ene naar het andere adres maak je voort en voor je het weet glij je uit. Met een warme maaltijd in beide handen kan dat veel overlast geven. Het maakte de dienstverlening wat spannender, maar ongelukken zijn er niet gemeld.