Terug naar nieuws

Ontmoeting in Museum ’t Oude Slot gaat starten

Ontspanning én zingeving voor mantelzorgers!

Een nieuwe wekelijkse activiteit van het Steunpunt Mantelzorg en Museum ’t Oude Slot, op het snijvlak van kunst en welzijn, gaat op 17 september starten. Het voegt iets toe aan het leven wat er anders niet zou zijn.

 Kunst en cultuur is onmisbaar in het leven. Ze kunnen ieder mens een beetje gelukkiger maken, al is het maar een kort moment. Met dit uitgangspunt gaan Museum ’t Oude Slot en SWOVE hun krachten bundelen. Op het mooiste plekje van Veldhoven, in het restaurant van Museum ‘t Oude Slot, organiseert Steunpunt Mantelzorg wekelijks een culturele ontmoeting voor mantelzorgers. Degene voor wie je zorgt is ook welkom.

Stimuleren, prikkelen en uitdagen
Museum ’t Oude Slot is een heel inspirerende locatie. Daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Als de koffie op is, kan wie wil deelnemen aan een kleine rondleiding in het museum begeleid door een deskundige cultuurvrijwilliger. Op de woensdagen kan de aanwezige volkskunst ook gebruikt worden als inspiratiebron om te onderzoeken of er een kunstenaar in je zit! We proberen te stimuleren, we prikkelen en dagen uit om dingen te doen die iedereen nog wel kan.
Wie liever niet deelneemt aan de rondleiding, blijft gezellig in het restaurant bij een gastvrouw/-heer van het Steunpunt Mantelzorg. Je kunt je per keer aanmelden, dus je mag ook elke week komen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer:           Vrijdag 17 september, woensdag 22 september, vrijdag 1 oktober, vrijdag 8 oktober, vrijdag 15 oktober, woensdag 20 oktober, vrijdag 29 oktober, woensdag 3 november, vrijdag 12 november, woensdag 17 november, vrijdag 26 november

Tijd:                      van 10.30 tot 12.00 uur

Waar:                   Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 in Veldhoven. Toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Makkelijk en gratis parkeren.

 Aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg (onderdeel SWOVE)
Geef de dagen door die je wilt komen en of je alleen komt of met zijn tweeën. Dit kan per mail naar mantelzorg@swove.nl of telefonisch 040- 253 42 30