Terug naar nieuws

Informatiepunt Dementie On Tour

De week van 21 tot 27 september staat wereldwijd in het teken van dementie. Maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en allerlei organisaties geven daarom extra aandacht aan de verschillende vormen van dementie. Voor SWOVE en Omroep Veldhoven een goede reden om de samenwerking op te zoeken. Veel activiteiten, zoals het Dementiecafé en de spreekuren bij de Dementheek, hebben geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. De doelgroep van deze activiteiten heeft wel behoefte aan informatie. Daarom zijn Omroep Veldhoven en het Informatiepunt Dementie van SWOVE samen on tour gegaan langs verschillende ondersteunende diensten.

Sprekers die normaal gesproken hun opwachting maken bij het Dementiecafé, zijn nu op locatie bezocht en geïnterviewd. In de verschillende items geven verschillende experts bruikbare informatie over onderwerpen waar naasten van mensen met dementie hun voordeel mee kunnen doen.

Het programma wordt van donderdag 24 tot en met zondag 27 september uitgezonden op tv via de kabelkrantfrequentie van Omroep Veldhoven om 19:00, 21:00 en 23:00 uur . Tevens is de uitzending vanaf 24 september ook te zien via de website www.omroepveldhoven.nl via de rubriek “televisie-uitzending gemist”.

Heeft u vragen over dementie? Neemt u dan op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur contact op met SWOVE: 040-254 00 66 of bezoek www.swove.nl.