Terug naar nieuws

Hoe kunnen we in Veldhoven fijn ouder worden?

Het meest passende antwoord: “Liefst zo gezond en vitaal mogelijk!”

SWOVE; een partner voor senioren, mantelzorgers en inwoners van Veldhoven.

 Wij zijn een organisatie waar u terecht kunt met al uw vragen op het gebied van Welzijn Wonen en Zorg. Alle vragen zijn mogelijk als u hierdoor maar op een zo prettig mogelijke manier zelfstandig kunt blijven leven en wonen. Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis en willen zelf de regie over hun eigen leven voeren. Daar zijn een aantal punten erg belangrijk bij maar het eerste is toch wel; PREVENTIE.

Voorkomen is beter dan genezen.

Begin op tijd, om samen met anderen, na te denken over hoe je graag (onder welke omstandigheden dan ook) preventieve maatregelen kan nemen.
Preventief nadenken over hoe zou ik ouder willen worden en wat ik dan nodig heb? En wie heb ik daarbij nodig? Wat moet ik eventueel veranderen/aanpassen ? Waar kan ik terecht bij vragen over ouder worden? Het is een goed idee om dit te bespreken met kinderen, familie, buren of met je overige omgeving.

Deze mogelijkheden kunnen liggen op het gebied van sociale activiteiten zoals een praatje met de buren, deelnemen aan een vereniging, bewegen bij de fysio of beweegclubs, een praatje maken in de winkel e.d. Op het gebied van vervoer kunt u kijken naar de directe omgeving. Wie kan er eventueel rijden? Wat kan er nu qua vervoer bij een vrijwilligersorganisatie of is de vraag te complex? Dan kunt u ook een keukentafelgesprek aanvragen bij de gemeente Veldhoven.
Samen hierover praten is samen komen tot een goede oplossing. Samen staan we sterk om ouder te worden in eigen wijk-of buurt. Mocht u daar niet helemaal uitkomen, vragen hebben of toch op een andere manier inspiratie willen opdoen, praat dan met SWOVE. Wij zijn er voor u!

De gemeente Veldhoven heeft onlangs samen met partners de folder clientondersteuning uitgezet. Genaamd Marijke en Co, Co uw gids in ondersteuning. Wij willen deze graag met u delen.
De link naar deze folder: https://bit.ly/2M4LA3e

Wilt u in contact komen met een ouderenadviseur van SWOVE? Bel dan op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 met 040-254 00 66.