Terug naar nieuws

Grip en Glans cursus

Het verliezen van je baan, een naaste of je gezondheid zijn allemaal gebeurtenissen die invloed op het leven hebben. Binnen Veldhoven wordt de cursus Grip en Glans georganiseerd. In een zevental bijeenkomsten kun je leren een positievere kijk op het leven te krijgen.

In oktober 2021 heeft de eerste cursus plaatsgevonden en de deelnemers die hier gebruik van hebben gemaakt zijn enthousiast. Ellen Stevens (één van de drie opgeleide professionals binnen Veldhoven): “Deelnemers die hebben meegedaan aan de cursus, hebben te maken gehad met verlies van gezondheid, baan, mobiliteit of dierbaren. Iedereen kan op een bepaald moment in zijn leven verlies ervaren. Bijvoorbeeld in deze corona-pandemie hebben mensen ondervonden wat het met je doet als contacten wegvallen.

De insteek van de cursus is om met haalbare doelen te werken en deze samen te gaan realiseren. Werken aan wat goed bij de deelnemer past. Voor de één betekent dat een oude hobby opnieuw oppakken en voor de ander een wandeling in de buurt. Kleine doelen nastreven waar de deelnemer aan werkt in een kleinschalige en gemoedelijke sfeer, samen met andere deelnemers. Zo vertelde Nelleke wat Grip en Glans haar opgeleverd heeft: “Bewustwording van een goede balans in mijn leven”. Nelleke heeft samen met medecursisten een wandeling georganiseerd met aansluitend een gezellig koffiemoment bij iemand thuis. Haal meer rendement uit jezelf door bewuster en doelgericht te werken.

Interesse om de zoektocht naar grip op het leven te vinden en meer glans te ervaren? Neem contact op met Ellen Stevens: e.stevens@swove.nl of 040-303 8869.