Terug naar nieuws

De temperaturen stijgen!

Daarom deelt SWOVE graag wat tips met u over wat u kunt doen bij aanhoudende hitte.

Want wist u dat aanhoudende hitte een risico kan vormen voor uw gezondheid?
Deze risicoโ€™s variรซren van lichte verschijnselen, zoals vermoeidheid en jeuk tot ernstige aandoeningen met mogelijk levensbedreigende gevolgen.

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐˜‚ ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐˜‚ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ต๐—ถ๐˜๐˜๐—ฒ?

โ€ข Drink voldoende
Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.

โ€ข Houd uzelf koel
Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag (tussen 12 en16 uur). Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.

โ€ข Houd uw woning koel
Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten.

โ€ข Zorg voor elkaar
Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.