Terug naar nieuws

De belevingstuin mag weer bezocht worden.

DE BELEVINGSTUIN

EEN PRACHTIGE PLEK ALS U RUST EN ONTSPANNING ZOEKT

Tekst: Poul de Gier

De belevingstuin van bijenhoudervereniging St Ambrosius te Oerle is met inzet van velen tot stand gekomen. Ze is vooral bedoeld voor een uitstapje van onze medeburgers met een vorm van dementie. In een toelichting op de site van St Ambrosius wordt dit als volgt uitgelegd: De 'belevingstuin kan hen motiveren om te bewegen op een fijne en gezonde manier. Men wandelt door een veilige, mooie tuin vol met herinneringen. Het begrip – een tuin moet je kunnen beleven – vindt steeds meer begrip in onze samenleving. Een tuin die staat voor: bewegen, horen, luisteren, zien, proeven en voelen'.

Maar ook als u niet tot deze speciale doelgroep hoort is het bezoeken van de tuin in deze coronatijd een leuk uitstapje. Rust en ontspanning vindt u er en dat is fijn in deze periode waarin ons wordt voorgehouden dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Omdat de tuin alle dagen van de week van zonsopgang tot zonsaondergang open is, kunt u er heen wanneer u wilt. En mocht u er anderen treffen dan geldt als overal elders: houdt anderhalve meter afstand. De tuin is prachtig aangelegd en vaak vindt u bij bomen, struiken en planten een bordje met de naam. Steeds staan er weer andere planten in bloei. Insecten en uiteraard bijen zoemen er rond en bankjes nodig u uit zich te verpozen.

U vindt de tuin aan Berkt 37, een straat die te bereiken is vanuit de Oude Kerkstraat, maar ook vanuit de Heikantsebaan. De ingang is een klein hekje aan deze straat, even naast het bord BijenBerkt.

De medewerkers van SWOVE zijn blij, dat ze aan de totstandkoming van dit project hebben kunnen meewerken en ze zijn er trots op dat zoveel instanties, bedrijven en particulieren de aanleg hebben mogelijk gemaakt, waarbij St. Ambrosius en haar vrijwilligers zorgen voor het onderhoud.