Terug naar nieuws

๐—›๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—”๐—น๐˜‡๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ ๐——๐—ฎ๐—ด

Op Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht gegeven aan deze aandoening. Het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV), organiseert die dag in samenwerking met Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven een herinneringstocht. Een tocht langs plekken in Veldhoven (De Geheimen van Veldhoven) die mensen met Alzheimer kan helpen herinneringen op te halen.
De tocht start op 21 september om 13:00 uur en start bij de Bibliotheek Veldhoven met een korte uitleg over het DOV, dementie en de tocht die gaat. De deelnemers gaan in vier groepen uiteen naar de vier verschillende kerkdorpen: Zeelst, Meerveldhoven, Oerle en Veldhoven-Dorp. Onder begeleiding van de mensen van Erfgoedhuis Veldhoven en DOV-partners gaat iedere groep fietsend naar een kerkdorp waar de verhalen, โ€œde geheimenโ€ verteld worden bij diverse historische ijkpunten.
Rond 15.00 uur zijn de deelnemers terug in de bibliotheek, waar nagepraat kan worden met een kopje koffie en iets lekkers. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is wel nodig, dat kan via: c.heijden@swove.nl.
๐—ข๐—ฉ๐—˜๐—ฅ ๐——๐—ข๐—ฉ
Het Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV) is een samenwerking van: SWOVE, Gemeente Veldhoven, Severinus, Seniorenraad Veldhoven, Zorgaanbieder Oktober en Bibliotheek Veldhoven. Gezamenlijk organiseren zij activiteiten voor mensen met dementie.
-----------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolien van der Heijden via c.heijden@swove.nl of 040-303 88 61