Respijtzorg

Respijtzorg is vervangende mantelzorg en zorgt voor een tijdelijke of volledige overname van de taken van een mantelzorger met het doel hem of haar vrijaf te geven.
Er zijn verschillende organisaties die mogelijkheden voor respijtzorg aanbieden.

Medewerkers van Steunpunt Mantelzorg willen u graag wegwijs maken in de wereld van respijtzorg. Kom langs bij het Steunpunt Mantelzorg of bel voor een afspraak op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon 040-253 42 30.

Lokale respijtzorg-activiteiten met een hoog verwen karakter

Kom je als mantelzorger niet toe aan activiteiten die je ontspanning opleveren? Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere mensen omdat je wereld zo klein wordt? Speciaal voor mantelzorgers organiseren we een aantal verwen-activiteiten. De activiteiten zijn lekker dichtbij, niet te duur en deskundige begeleiding zorgt ervoor dat er voor iedereen de juiste aandacht is. Dit alles om te zorgen dat je weer met een iets vollere accu naar huis gaat.

We bieden de volgende verwen-activiteiten aan:

Eetproject ‘Samen eten, even alles vergeten’

Op verschillende avonden gaan we samen aan tafel in een restaurant in Veldhoven. Voor de gunstige prijs gebruiken we een drie gangen maaltijd met een kop koffie/thee na afloop. Deskundige gastvrouwen/heer zorgen dat de gesprekken soepel verlopen en bieden waar nodig ondersteuning. Dit uitje is erg geschikt voor mantelzorgers die niet meer samen uit gaan.

Ontmoeting in Museum ’t Oude Slot

Ontspanning én zingeving voor mantelzorgers!
Op het mooiste plekje van Veldhoven, in het museumcafé van Museum ‘t Oude Slot, organiseren we twee keer per maand een culturele ontmoeting. De ochtend is een mix van al onze activiteiten op een gezellige en mooie locatie. Deze activiteit is voor mantelzorgers en degene voor wie men zorgt is ook welkom. Nieuwsgierig? Geef je een keertje op en ervaar het zelf!
We beginnen met koffie/thee en door gezellig bij elkaar te zijn in zo’n mooie omgeving komen de gesprekken vanzelf.
Als de koffie op is, kan wie wil, deelnemen aan de activiteit die de cultuurvrijwilliger heeft voorbereid. We proberen te stimuleren, te prikkelen en dagen uit om dingen te doen die iedereen nog wel kan.

Op onze agenda zie je wanneer en waar we dit organiseren.